7
Mayıs
2024
Salı
EDREMİT - BALIKESİR

Yüksel Sığrı

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek, 39 derslikli, ana ve ilköğretim okulu da bulunan özel lisenin temeli Balıkesir Valisi Utku Acun tarafından törenle atıldı.

Temel atma törenine, Edremit Kaymakamı Hasan Bağcı, Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, Alçev-Mesa İlköğretim Okul Vakfı Başkanı Yüksel Sığrı, vatandaşlar katıldılar.
Altınoluk Alçev-Mesa İlköğretim Okulu’nda kaliteli eğitim verdiklerini söyleyen Vakıf Başkanı Yüksel Sığrı, "Bu eğitim kompleksi ile önümüzdeki yıllarda geçilmesi planlanan 12 yıllık zorunlu eğitimin temelini atmış olacağız. 3 kattan oluşacak, 3 bin 230 metre kare inşaat alanı bulunan 39 derslik ve laboratuvardan oluşan okulumuzu 4 yılda tamamlamayı ve yaklaşık 1 trilyon liraya bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Her şeyi devletin yapmasını beklememek lazım geldiğini söyleyen Vali Utku Acun, "Okul, hastane ile fabrika yaptırmak arasında bir fark yoktur. Hepsi halkın yararınadır. Bu eğitim tesisini yaptıranlar yalnız değildirler. Bizler tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar