18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Sendika gerilimi kavgaya neden oldu

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde, tabakhane işçileri arasında sendika gerginliği devam ederken, bir kişi taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. Deri Sanayi Bölgesi'ndeki işyerlerinde başlayan sendikalaşma hareketi işçi grupları aranda çatışmaya yol açtı. Türk-İş'e bağlı Deri-İş Sendikası'na üye olan işçiler ile üye olmayan işçiler arasında sık sık tartışmalar çıkarken, dün gece bir işçi darp edildi.

Çolakoğlu Deri Sanayii'nde çalışan Hamit Kökçü (31), dün gece Hasanbey Köyü'ndeki evine giderken, aracı durdurularak aşağı indirildi. Sendikaya karşı olduğu öğrenilen Kökçü, bir grup tarafından taş ve sopalarla darp edildi. Ağır yaralanan Kökçü, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin gerçekleştirdiği iddia edilen saldırıyla ilgili tahkikat devam ediyor.

Bu arada, firmanın tuttuğu silahlı korumalar tarafından havaya ateş edilirken, gerginliğin daha da tırmanma ihtimaline karşı Bandırma'dan çevik kuvvet ekipleri ve panzerler Gönen'e geldi.

.
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 16:10:44
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türker TÜRK IP: 85.98.97.xxx Tarih : 2.09.2005 22:47:31
Burası demokratik bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.Hiç kimsenin kimseyi zorla herhangi bir sendikaya üye yapmaya veya sendika üyeliğinden çıkarmaya hakkı yoktur. Sendikalı olanlar baskıyla,zorlamı sendikaya üye yapıldılarda diğer arkadaşlarını da zorla,kavga dövüş sendikalı olmaya zorluyorlar.Bana sendikalılar birileri tarafından kullanılıyormuş gibi geliyor.Sendikalı olmak,hak aramak toplum huzurunu bozmayı gerektirmez.Gönen halkı da bu gelişmelerden fazlasıyla rahatsız olmaya başlamıştır.İlgili sendikanın Gönen temsilcisi kimse dikkatli olsun,bu işin içinde başka işler varmış gibi geliyor bana,kimse Gönen'de huzuru,istikrarı,sosyal barışı,işçilerin kardeşliğini bozucu hayaller peşinde koşmasın! "Tüm Gönenlilere ve sonradan cennet Gönenime gelip yerleşen,ekmeğini yediği Gönenin halkına saygı duyanların hepsine gönülden sevgilerimle"