18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Havran'a modern kültür merkezi

Balıkesir'in Havran İlçesi Belediye Başkanı Mustafa İrtürk, ilçeye kültür merkezi yapılması için hazırlıkların başladığını açıkladı.

Havran eski garajının bulunduğu yerin kültür merkezi haline getirileceğini belirten İrtürk, projeye göre toplantı, tiyatro ve kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere zemininde 28 işyeri, üst katında ise 42 daire bulunan, kaloriferli ve asansörlü çok amaçlı bir merkez kuracaklarını söyledi.

Projede son aşamaya geldiklerini belirten Başkan İrtürk, "Toplantı, çeşitli kültürel etkinliklerimizde veya diğer sosyal faaliyetlerimizde bu gibi programları organize edecek bir yerimiz olmadığı için büyük sıkıntı çekiyorduk. Olumsuz hava koşullarında ise kullandığımız kışlık düğün salonumuz da yetersiz kalıyor.

Hizmete sokmayı planladığımız yeni kültür merkezimiz sayesinde, ilçenin önemli sıkıntılarından birini gidermiş olacağız" dedi.

Havran'ı kültür merkezi haline getireceklerini söyleyen İrtürk, proje kapsamında hiç kimsenin mağdur olmayacağını, kültür merkezinin yapımı tamamlandığında ilçenin modern bir görünüm kazanacağını belirtti.

Toplumların ilerlemesinde kültürel faaliyetlerin büyük önem taşıdığını da kaydeden Başkan İrtürk, "Seçimlerde vaat ettiğim bu projemizi geç de olsa gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:27:08
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 12:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erkmen Senan Ressam Artur sakinlerinden IP: 85.100.247.xxx Tarih : 26.03.2006 13:48:54
Havran hem tarihsel olarak hem de ürettiği tüm değerlerle edremit körfezinin en önemli yerleşimidir.Havranı kültürel anlamda geliştirecek olan Eski Garaj yerinin KÜLTÜR MERKEZİ olarak kurulması çok önemli bir davranış.Ancak bu kültür merkezi amacına uygun olarak kurulur ve çalışırsa Havrana katkısı olur.Kültür merkezleri bu tip ilçe ve beldelerde salt ticari ve dini merkezlere dönüştürülürse amacından çıkar ve birer tekkeye dönüşür.Biz Havranı sevenler olarak kültür ve sanat yaşamıra her türlü katkıyı yapmaya hazırız.