2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Yardım ekipleri ulaşamadı, köyde doğum yaptı

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde, doğum sancıları başlayan bir kadın, yardım ekiplerinin kar yağışının yolu kapatması yüzünden hastaneye ulaşamayınca, bebeğini köylü kadınların yardımıyla doğurdu.

Edinilen bilgiye göre, Kepsut'un Alagüney Köyü'nde ikamet eden Azeri uyruklu Güney Karaduman isimli 23 yaşındaki kadının, gece yarısı doğum sancıları başladı.

Doğumdan önce kanama geçiren Güney Karaduman'ın kurtarılması için seferber olan köylüler, Kepsut Kaymakamlığı'na telefonla ulaşarak yardım istedi.

Kaymakamlığın talimatıyla ilçeye 40 kilometre mesafedeki köye hemen bir ambulans ve greyder gönderildi. Dün gece başlayan çalışmalar neticesinde, köye 7 kilometre kala, kar kalınlığının 1.5 metreyi bulması üzerine greyder ilerleyemedi.

Saatler süren bekleyişin ardından umutları tükenen hamile kadının, sabah saat 05.00 sıralarında köy muhtarının annesi ve köylü kadınların yardımıyla doğumu gerçekleştirdi.

Alagüney Muhtarı Yusuf Kuşdemir, "Dün akşam saat 19.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Köyümüzün yolu 1 haftadır kapalı. Sancıları artınca kaymakamlığı arayıp yardım istedik. Ama hava şartları yüzünden bize ulaşamadılar.

Helikopter göndermek istediler. Fakat köyde kar yağışı, tipi çok yoğun olduğu için gelemedi. İş başa düştü. Köyde ebe yok. Sabah saatlerinde annemin ve komşu kadınların yardımıyla doğum yapıldı.

Şu anda Azerbaycanlı gelinimiz Güney'in ve bebeğinin sağlıkları iyi görünüyor. Fakat, doğum öncesi kanaması olduğu için endişe ediyoruz" dedi.

Bu arada, greyderin açamadığı köy yolunu açmak üzere Balıkesir'den Köy Hizmetleri'ne ait bir dozer gönderildiği öğrenildi. Ekipler, doğumdan önce kanaması gelen Azeri geline halen ulaşmaya çalışıyor.

Alagüney Köyü'ndeki kanamalı doğum yapan Güney Karaduman ve bebeğine ulaşmak için askeriye de seferber oldu. Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı, köye bir kurtarma helikopteri göndermeye hazırlanıyor.

Kurtarma amaçlı operasyon için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Valilik Kriz Merkezi'nce bilgilendirme yazısı gönderildi.

Karda mahsur kaldığı halde ilk doğumunu yapan ve erkek çocuk dünyaya getiren Azeri gelini kurtarmak üzere Balıkesir askeri hava üssünden bir helikopter kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 11:51:34
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 11:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?