17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Belediyenin dükkanları yıkılacak

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde, belediyeye ait dükkanların yıkılması gündeme geldi.

Atatürk heykeli karşısında yaklaşık 40 dükkanı yıktırıp yeniden inşa ettirmek isteyen Belediye Başkanı Necmi Çetin, meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirdi. Toplantıya işyeri sahipleri ile AKP İlçe Başkanı Serdar Erçel, CHP İlçe Başkanı İbrahim Canbay, ANAP İlçe Başkanı İsmail Kaba, İGM üyesi Hasan Kahraman da katıldı.

Başkan Çetin, mevcut dükkanların artık ihtiyaca cevap vermediğini ve ilçenin çehresinin değişmesi gerektiğini belirterek, yıkılacak yere bodrum katı otopark, ilk iki katı işyeri, 3 ve 4. katları daire olacak bir tesis yapmayı düşündüklerini söyledi. Çetin, işi kısa bir sürede tamamlayarak dükkanları kiraya vermek yerine satacaklarını ve elde edilen geliri ilçenin modernize edilmesi için harcayacaklarını belirtti.

CHP'li üye, bu işin maliyetinin çok yüksek olduğunu, işyeri sahiplerinin mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirtti. Başkan Çetin ise, "Bu dükkanlar tüm Manyaslılar'ın malıdır. Amacımız ilçemizi modern bir hale getirmek, bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.
Önümüzdeki ay meclis toplantısının belediye düğün salonunda halka açık yapılması ve bu toplantıda taslak projenin vatandaşlara anlatılmasına karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 17:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEVİN BAYRAK IP: 88.224.33.xxx Tarih : 21.02.2006 01:38:32
Belediye ilk önce alacaklarını tahsil etsin borçlarını ödesin ondan sonra yatırımlara yönelsin. Öncelikli olarak alacakların tahsili olmalı, ikinci sırada garajın durumu daha sonra tasarruf tedbirlerine riayet edilmeli. Devletin malı deniz yemeyen keriz felsefesinden kurtulmalıyız. Sorumluluklarımızı yerine getirelim lütfen. Başkanı göreve davet ediyorum