24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vatandaş tepkili

Türkiye'de ilk defa Kuş Gribi hastalığının görülmesi nedeniyle 4 gündür karantina altında tutulan Kızıksa Beldesi'nde vatandaşlar, kendilerine hastalığa karşı herhangi bir tedavi uygulanmaması nedeniyle yetkililere tepkili.

Hastalığın görüldüğü günden bu yana yetkililerin beldede kendilerini sağlık yönünden bilgilendirmediklerini ve herhangi bir ilaç ya da aşı uygulamadıklarını belirten belde halkı, devlet görevlilerinin ilgisizliğinden şikayet ediyor. Beldelerindeki gelişmeleri televizyonlardan takip ettiklerini söyleyen Kızıksa halkı, kendilerine bugüne kadar hiçbir ilaç verilmediğini söyleyerek, "Biz mezara gideceğiz. Bir devlet yetkilisi gelip de bize açıklama yapmadı. Sağlığımızı düşünen yok. Bir sağlık memuru bile bizimle ilgilenmedi. Sağlık durumumuzu soran yok. Yapılan tek şey hayvanları toplayıp canlı canlı imha etmek" diye tepki gösterdi.

Kuş gribiyle ilgili gelişmeleri yetkililerden alamadıklarını dile getiren belde halkı, hastalık hakkındaki gelişmeleri televizyonlardan takip ediyor. Belde meydanındaki kahvelerde kurulan televizyonlardan haberleri izleyerek gelişmeler hakkında bilgi alan belde halkı, sağlık hakkındaki bilgileri de televizyonlarda konuşan doktorlardan alıyorlar. Belde meydanındaki kahvehanelerde haber saatlerinde televizyon önünde biriken Kızıksalılar merakla Kuş Gribi hakkındaki haberleri izliyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 00:24:38
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?