19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA - BALIKESİR

Adalara ulaşımda yeni adım

ADALARA ULAŞIM KONUSUNDA YENİ ADIM

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Balıkesir'e bağlı Marmara ve Avşa adalarına ulaşım konusunda çeşitli kararlar aldılar.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık adalara ulaşım konusunu görüşmek üzere Balıkesir'e bağlı Marmara ve Avşa adalarında biraraya gelerek çeşitli incelemeler yaptılar. Marmara ilçesinde Balıkesir Valisi Arslan, Çanakkale Valisi Atalık ve Gestaş yetkililerinin yaptığı ortak toplantıda adalara ulaşım konusunda yapılacak yeni uygulamalar ele alındı. Buna göre arabalı geminin bundan sonra haftada bir kez Çanakkale'ye bağlı Karabiga beldesiyle Avşa-Marmara adası seferlerinin yapmasına karar verildi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Erdek ile Narlı arasındaki karayolunun da Köy Hizmetlerinden alınarak Karayolları'na bağlanacağını ve yolun kalitesinin artacağını ifade ederek yolun ıslah edilip yapıldıktan sonra gemi seferlerinin Narlı-Avşa-Marmara güzergahında devam edeceğini söyledi.

Toplantıda Saraylar beldesi Belediye Başkanı Güner Yavuz'da beldelerine lise binası yapılması için Milli Eğitim'in Orman Bakanlığı'dan yer temini için talepte bulunmasını, lise binası yapımının yer verildikten sonra Saraylar Belediyesi ve işadamları tarafından karşılanacağını söyledi.

ADALARA ULAŞIM KONUSUNDA YENİ ADIM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 17:41:04
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 00:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?