19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA - BALIKESİR

Denizsuyu içme projesi ihalesi

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adası Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, deniz suyunun içme suyuna dönüştürülmesi projesi ihalesinin yapıldığını ve projede sözleşme imzalanmasını beklediklerini belirterek, projeyi 2008 yaz sezonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Avşa Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa uygulamaya geçilecek olan deniz suyunun içme suyuna dönüştürülmesi projesinde ihalenin 5 Eylül'de yapıldığını açıklayan Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, projenin 2008 yaz sezonuna kadar tamamlanıp hizmete sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Projenin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Çağlar, "Avşa Belediyesi olarak Türkiye'de ilk olacak deniz suyunun içme suyuna dönüştürülmesi ile ilgili projemiz hakkında zaman zaman kamuoyuna bilgi verdik. Proje ile ilgili olarak ihale 5 Eylül 2007 tarihinde yapılırken, ihalenin sonucunun açıklanmasını bekliyoruz. İhale sonunda sözleşme imzalanacak, ihaleye veya sözleşmeye itiraz olup olmaması bekleniyor. Yani ihale tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. İhalenin açıklanmasının ardından projenin çalışmalarına hemen başlayıp, içme suyunu 2008 yılı yaz sezonuna vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Saniyede 46 litre su üretecek ve zamanla 110 litreye çıkacak su projemizin hayata geçmesiyle hem beldemizin içme suyu ihtiyacı karşılanacak, hem de çevre beldelerimize de içme suyu vereceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet tanyeli IP: 88.241.219.xxx Tarih : 24.10.2008 16:54:28

bu ihaleninde iptal edildiğini duyduk yenisi ne zaman olacak sizce avşa ya su gelecekmi inanıyormusunuz.Biz 3 yıldır sadece ihale oluyor ve iptal ediliyor diye duyuyoruz.