19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA - BALIKESİR

Ekinlik Ada halkı hizmet bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son yıllarda tatilini geçirdiği Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı Ekinlik Adası'nda yaşayan vatandaşlar, su sıkıntılarının sona erdirilmesini istiyor.

Ekinlik Muhtarı Zekai Baş, Erdoğan ailesinin 5 yıldır yaz tatillerini iş adamı Rezmi Gür'e ait malikanede geçirdiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı ağırlamaktan onur duyuyoruz.

Sayın Erdoğan ile birlikte adamızın adını Türkiye'de duymayan kalmadı. Fakat bunun dışında devlet bize hizmet konusunda bir torpil yapmadı. Adamızın en büyük meselesi su.

Marmara Adası'ndan Ekinlik'e su getirilmesini istiyoruz" dedi. Baş, geçimini balıkçılıkla sağlayan ada halkı için devletin barınak yapmasını da istedi.

Kışın 70-80 kişinin kaldığı Ekinlik'in nüfusunun yaz aylarında bin 200'i bulduğunu anlatan Baş, geçen yıl 168 olan ev sayısının bu sene 220'yi bulduğunu kaydetti. Baş, adada arazilerin dönümünün 8-10 milyar lira arasında değiştiğini açıkladı.

Tarihi Bizanslılar'a dayanan Ekinlik'in yüz ölçümünün 2573 metrekare olduğu öğrenildi. Adada Erdoğan ailesinin yanı sıra, önceki yıllarda Kültür Bakanı Erkan Mumcu, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da kaldığı ifade edildi. Adaya pazartesi ve cuma günleri Avşa'dan vapur kalktığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:58:27
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 12:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hikmet İşgüder Avşa IP: 85.108.9.xxx Tarih : 12.12.2005 22:41:09
Marmara denizinin yerleşi birimi olan en küçük adası Ekinlik muhtarı Zekayi Baş kendi imkanları ile Hacca gitti.Senelerdir bunu hayal eden Baş,Allah gönlüme göre verdi,kutsal topraklara kavuşmak en büyük emelimdi.Dedi.