19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA - BALIKESİR

Fırtına ulaşımı engelledi

Marmara Denizi'nde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına deniz ulaşımını engellerken, 9 yabancı bandıralı gemi, Kapıdağ Yarımadası'na ve Fener Adası sahil koylarına sığındı.

13 Aralık 2007


Marmara Denizi ile Bandırma Körfezi'nde etkili olan ve saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası nedeniyle Bandırma-İstanbul arasındaki seferler iptal edildi. İDO Bandırma Terminali Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, "Bandırma'dan saat 07.30'da ve 20.30'da İstanbul'a gidecek hızlı feribot ve deniz otobüsleri seferleri iptal oldu. İsteyen yolcuların bilet paralarını geri verdik. İstanbul'dan Bandırma'ya gelecek olan saat 07.00 ve 18.30 feribot seferleri de fırtına geçene kadar iptal edildi" denildi.


Kurban Bayramı öncesi İstanbul'a gitmek için bir hafta önceden bilet alan 800 yolcu ve 200 araç sahibi biletlerini iptal ettirerek, kara yoluyla İstanbul'a gitti. Feribot seferlerinin iptal edilmesiyle birlikte otobüs şirketleri, Bandırma-İstanbul arasına 12 ayrı ek sefer koydu. Bandırma Limanı'na ihracat ve ithalat malları için gelen Amerikan, Rus, İtalyan, İngiliz, Fransız ve Yunanistan bayraklı 9 yabancı gemi, Kapıdağ Yarımadası sahiline ve Fener Adası koylarına demir attı. TCDD Limanı'ndaki ihracat gemileri de denize açılmadı.


Etkili olan poyraz sebebiyle oluşarak mendireğe vuran 6 metrelik dev dalgalar, sahil dolgu bandında hasara yol açtı. Liman Başkanı Kubilay Yazan, körfezde 80 kilometre hıza ulaşan fırtınanın olduğunu, bu yüzden feribot seferlerinin iptal edilip, balıkçı kayıklarına açılmaları için izin vermediklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?