19
Mayıs
2024
Pazar
MARMARA - BALIKESİR

Marmara'nın yaz haberi

Marmara denizi ortasındaki Avşa adası İstanbullu yazlıkçıların akınına uğradı.

15 Temmuz 2007

Altın çağını yaşayan Türkiye'nin eğlence ve tatil adası olarak bilinen Avşa Adası'ndaki tüm otel, motel, turistik tesisler dolarken her gün İstanbul'dan deniz otobüsleri ve gemilerle yüzlerce yazlıkçı tatilini geçirmek için Avşa adasına geliyor.


Türkiye'nin eşşiz tatil beldesi Avşa adasında eğlence yerleri lokantalar ve restorantların sabahın erken saatlerine kadar açık olduğunu belirten Avşa Adası Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Ülkemizin benzersiz tek tatil beldesinde yüzlerce eğlence merkezi var. Adaya ulaşım kolay. İstanbul'un bir semti gibi her gün deniz otobüsleriyle tatile gelenler var, fiyatlar ekonomik, havası, denizi, yeşili ve sınırsız konaklama seçenekleriyle yüzlerce otel, motel, pansiyon, apart odalar, müstakil evler ve sezonluk odalarda yazlıkçılar güzel bir tatil geçiriyor" dedi.


Avşa adasında tatil yapanların büyük çoğunluğunu İstanbullu iş adamlarının oluşturduğunuda sözlerine ekliyen Çağlar, "İstanbul'a denizden 2 saat uzaklıkta olan Avşa adası Akdeniz sahillerini aratmıyor, İstanbullular hafta sonu tatili için bile Avşa adasını tercih ediyor. Yerli yabancı turistler adamızda ucuz tatil yapma imkanı buluyor. Artık İstanbullular Antalya, Bodrum yerine Avşa'ya geliyor tertemiz deniz, altın kumsalları ile Avşa adası altın çağını yaşıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?