2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

160. yılda nefes kesen gösteri

Bilecik’te, Polis Teşkilatı’nın 160. kuruluş yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç, "Halkın güvenini kazanmadan başarı elde edilmeyeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle polis halk ilişkisi önceliklerimiz arasında yer almaktadır. İnsan haklarına saygı ve her türlü ayrımcılığın önlenmesine önem vermekteyiz. İnsanımız bizim için çok kıymetli ve önemlidir. Okul-Aile-Polis işbirliğine önem vererek, halkımızın şikayet ve dileklerini dinleyerek gerekli önlemleri alıyoruz" dedi.

Törende konuşan Bilecik Valisi Ayhan Çevik, "Polislik önemli ve şerefli bir görevdir. Devletin devamı konusunda gayret sarf etmelidirler. Bu konuda binlerce şehit vererek ispat etmişlerdir ve gazileri hala aramızdadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullarda yapılan polis konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende "Emir Efe" isimli minik bir çocuk, giydiği polis kıyafetiyle vatandaşların ilgi odağı olurken, motosikletli polislerin yaptığı gösteriler nefesleri kesti.

Törene Belediye Başkanı Selim Yağcı ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:59:22
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 13:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?