30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

2. Kurtuluş Savaşı'na hazırlanın

ÇÖLAŞAN:

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubesi öncülüğünde, 2. İnönü Zaferi'nin 90. yıl dönümü dolayısıyla Metris Tepe Anıtı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, çevre il ve ilçelerdeki ADD şubelerinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun sis altında Metris Tepe Anıtı'na yürüyen grup, burada şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, geçmişteki savaşlar ve yapılan anlaşmalardan bahsederek, her milletin tarihinden ders alması gerektiğini söyledi. Şu anki Türkiye'nin geçmişe sürüklenmeye çalışıldığını, Ermeni, Kürt sıkıntısının devam ettirildiğini ve ülkenin parçalanmaya gittiğini iddia eden Çölaşan, "Baktığımızda 100 yıl çok uzun bir süre değildir. Hele hele bir devletin geçmişinde çok kısa bir süredir. Bu kadar kısa bir süre içerisinde o tarih tekrar yaşatılmaya çalışılıyor. Yani yenilenmeye çalışılıyor. Tekrar ne yapılmaya çalışılıyor? Türkiye'nin doğusunda devamlı Ermeni meselesi var. Güneyinde Kürt sorunu var. Hepsi yeniden devlet kurmak istiyor. Dikkat edin Karadeniz'e geçmek isteyenler boğazların Montrö anlaşmasını tekrar kurguluyorlar. Orada yeni bir sistem çıkmasını istiyorlar. Hadi onun da ötesinde, siyasi olarak artık modası geçmiş sömürgeciliğin yerine, ekonomik sömürgecilik koydular. 1980'den itibaren sizi öyle bir sömürgecilik noktasına getirdiler ki bütün fabrikalarımız kapandı. Herkes sokağa çıktı. İşsizlik ise normal sonuçtur" dedi

2. Kurtuluş Savaşı'na hazırlanılması gerektiğini ifade eden Çölaşan, "Tarihinden ders alan milletler her şeyi başarır. Ama tarihlerini bilmeyen, sorgulamayan, öğrenmeyen milletler her zaman sonlanır. Bakın son Türk devleti miyiz diye sorgulanıyor. Çünkü Türkler son derece fazla sayıda Orta Asya'dan itibaren ülke kurmuşlardır. Ama hep yaşamışlardır. Bu Türkiye Cumhuriyeti de son olmayacaktır. Birilerinin son olması için 2. Kurtuluş Savaşı'nı beklemelerine gerek yok. Sorunlarımızı demokrasi ile çözüp,

tekrar bölünmeden, etnik veya dini ayrımcılığa gitmeden, ülkemizi vatanımızı parçalamadan, ekonomimizi tekrar dirilterek, yeniden kurtuluş savaşındaki gücü maneviyatı kazarak bu ülkeyi yeniden 2. Kurtuluş Savaşı'na hazırlamalıyız. Bu önümüzdeki seçimler hepimiz için çok önemli dönüm noktasıdır. Gerçekten ulusal devleti tekrar kurmak için elimizde büyük bir imkan var. Çünkü, insanlar bizim gibi oy verme hakkına sahipse, gördüğünüz gibi Ortadoğu ülkelerinde bizim gibi oy verebilecek ülke dahi yoktur.

Atatürk'ün sayesinde demokrasiye geçişi sağladık. Bu çerçevede oylarımızla geleceğimizi de inşallah toparlayacağız. Artık ders almamız gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Metris Tepe Anıtı'nda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından grup Eskişehir'in İnönü ilçesindeki şehitliği ziyaret için yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 21:05:02
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 09:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?