5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

20 bin kişi meslek sahibi oldu

BİLECİK'TE 20 BİN KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLDU

Bilecik'te işsizlerin meslek sahibi olmaları için açılan kurslar devam ederken, bu yıl kurslara 20 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Bilecik Valisi Musa Çolak, Sağlık Meslek Lisesinde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca "Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri", Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Kalorifer Ateşçiliği" ve Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan "Hizmet içi" eğitim kurslarını ziyaret ederek, kurslar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşların meslek sahibi olmaları ve bunu belgelendirmeleri için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından çeşitli kurslar açtıklarını ifade eden Vali Çolak, kursiyerlerin kurs sonunda mesleki alanda bilgi ve beceri sahibi olduklarını söyledi.

Kurs süresince kursiyerlere devlet tarafından 15 lira harçlık verildiğini ve sigortalarının yatırıldığını anlatan Vali Çolak, "Kalifiyeli elaman yetiştirilmesi maksadıyla meslek kursları açtık. Hedefimiz, vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştırmak, ufuklarını açmak ve geleceklerine yön vermektir. Kursiyerlerimiz tatbiki ve teoirik kurs görüyor. Kurs sonunda kursiyerlerin iş bulma imkanı kolaylaşacak. Ayrıca ellerinde diplomaları olacak. 2009 yılında il genelinde açılan çeşitli kurslara 20 bin kursiyer katıldı. Bu önemli bir rakamdır. Kurslarımızı geliştirerek devam ettireceğiz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 14:48:00
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 15:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?