2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

24 bin kiraz fidesi hamlesi

Bilecik İl Özel İdaresi, organik tarımın yaygınlaşması amacıyla, 24 bin adet kiraz fidesi dağıtımı için çalışmalara başladı. Bilecik’teki yetkililer de organik tarımın gelişmesi, çiftçilerin daha çok kazanç sağlaması için yatırımlarına hız verdi.

Tarım ürünlerinde kullanılan kimyasal gübre ve ilaçların insan sağlığını tehdit eder boyutlara gelmesi, yetkilileri ve üreticileri organik tarıma yöneltiyor. Hiçbir kimyevi madde kullanılmadan üretilen organik ürünlere olan talep, tarım sektörünün gelişmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Bilecik’teki yetkililer de organik tarımın gelişmesi, çiftçilerin daha çok kazanç sağlaması için yatırımlarına hız verdi.

Avrupa’dan büyük talep gören organik ürünlerin yetiştirilmesini teşvik için, İl Özel İdaresi bütçesinden alınan 24 bin adet kiraz anacı, mahlep fidanı dağıtımı için Tarım İl Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük ekipleri, İnhisar’a bağlı Tarpak Beldesi ve Söğüt’e bağlı Çaltı Beldesi’nde arazi değerlendirme çalışmaları yaptı. Arazisi kirlenmemiş olan talep sahibi üreticilere, 24 bin fidanın dağıtımına başlanacak.

Daha önce Pazaryeri İlçesi’nde organik çilek üretimi yapılmış ve önemli satışlar gerçekleşmişti. Bunun ardından diğer ilçelerde de yetkililer organik tarımın gelişmesi için yatırımlara başladılar. Üreticilerin projeleri desteklemesi halinde, çalışmaların gelişerek devam edeceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 12:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan morcu IP: 88.254.78.xxx Tarih : 12.04.2007 22:37:22
Bizler organik tarım kursu mezunu olarak bu fidanlardan faydalanmak istiyorum. organik çok faydalı olduğu için yazıyorum