27
Nisan
2024
Cumartesi
BİLECİK

30 yıldır talih kuşunun peşinde

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan emekli işçi, 1983 yılından bu yana aralıksız aldığı Milli Piyango biletlerinden koleksiyon yaptı.

30 yıldan beri talih kuşunun peşinden koşan Öztürk, koleksiyonu satışa çıkararak elde edeceği gelirin bir kısmı ile Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında bilgisayarlarından yararlandığı okula bağış yapacak.1983 yılında her ayın 9, 19 ve 29’unda 5’er tane Milli Piyango bileti almaya başlayan Sebahattin Öztürk (58), biriktirdiği biletleri koleksiyona dönüştürmeye karar verdi. Öztürk, zaman zaman büyük ikramiyeleri bir veya iki rakamla kaçırsa da Milli Piyango bileti almaya devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun Projesi'ni duyan Öztürk, mahallesinde bulunan Şehit İpek Anadolu Lisesi’ne giderek bilgisayar kullanmayı öğrendi ve Milli Piyango koleksiyonları üzerine araştırmaya yapmaya başladı. Okula sık sık gitmeye başlayan emekli işçi, Milli Piyango bileti koleksiyonunu satışa çıkarmaya ve buradan gelecek gelirin bir kısmıyla okula bağışta bulunmaya karar verdi. Bugüne kadar aldığı biletler için 22 ila 25 bin lira civarında bir para harcayan Öztürk, büyük denilebilecek miktarda hiç ikramiye kazanamadı.Arkadaşlarının para ve pul koleksiyonu yaptığını duyduğunu ve bundan esinlendiğini belirten Öztürk, 1983 yılından beri aralıksız olarak her çekiliş öncesi aldığı Milli Piyango biletlerinden koleksiyon yapmaya karar verdiğini söyledi. "30 yıldır talih kuşunun peşinden koştum, koşmaya da devam edeceğim" diyen Öztürk, “Bir iki sefer büyük ikramiyeyi kaçırdım ve hala almaya devam ediyorum. Ömrüm olduğu müddetçe bilet almaya devam edeceğim. Koleksiyonumda aşağı yukarı 5 bin civarında bilet var. Şu zamana kadar 20 ila 25 bin lira bir para verdiğimi tahmin ediyorum. Büyük ikramiye çıkarsa hayır yapmayı düşünüyorum. Yakınımızdaki lisede bulunan talebeler ve öğretmenler için 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere apart yapmayı düşünüyorum. Ailem de bu konuda beni destekliyor, zaten desteklemese bu işi yürütemeyiz. Her ayın 9’unda, 19’unda ve 29’unda bilet almaya devam ediyorum. Talih kuşunu yakalayana kadar bilet almaya devam edeceğim” dedi.
Şehit Zafer İpek Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akgündüz ise, ciddi anlamda emek isteyen bu koleksiyonun eğitim yararına kullanılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

“Okulumuzun mahalle halkına yönelik 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında akşam iki saat, hafta sonları da sürekli açık olmasından dolayı mahallemiz sakinlerinden Sebahattin Bey okulumuza gelerek bilgisayar kullanmak istediğini ve bu konuda da bizden yardım istediğini söyledi. Bunun üzerine okulumuz bilgisayarlarından birini biz Sebahattin Bey'e tahsis ettik. Her 9 günde bir 5’er tane Milli Piyango çekiliş bileti aldığını ve bu biletleri de koleksiyon şeklinde biriktirdiğini ifade ederek bunlarla ilgili araştırma yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine internete girdiğimiz de Milli Kütüphane’nin 1900’lü yıllardan itibaren günümüze kadar bin 940 tane piyango biletini koleksiyon şeklinde elinde tuttuğunu öğrendik. Bazı koleksiyonerlerin de elinde münferit çapta biletlerin olduğunu yine internet vasıtasıyla öğrendik. Sebahattin amca sağ olsun elindeki koleksiyonun, eğer bir koleksiyoner tarafından talep edilmesi halinde eğitim yararına satılarak kullanılmasını teklif etti. Ciddi anlamda sabır, emek, özveri ve inanç çünkü bu çok uzun bir süre inançla yapılan bir eylem. Değerlendirilmesi için bu durumu kamuoyuyla da paylaşalım dedik. Ben Sebahattin Bey'e bu ulvi düşüncesinden dolayı teşekkür ediyorum.” 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2013 Perşembe 15:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?