5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

525 polis mezun oldu

Bilecik'te 4'ncü dönem polis mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Bilecik Polis Okulu'nda diploma heyecanı yaşandı. 525 öğrenci için yemin ve diploma töreni düzenlendi.

Mezunlar adına ilk konuşmayı dönem birincisi Zafer Dağ yaptı. Dağ,"Devir alacağımız hizmet bayrağını daha yukarı taşımanın arzusu içindeyiz. Hizmet etmek aşkıyla emniyet teşkilatı sahlarına katılmanın gururu ve mutluluğu içersindeyiz." dedi.
Emniyet Müdürü Polis Baş Müfettişi Ufuk Alakoç, "Bilimsel polislik anlayışı ile polis teşkilatımızın dünya ülkeleri arasında örnek gösterilen bir teşkilat haline gelmiştir. Sizler Emniyet teşkilatının ümidi ve güveni, demokrasinin insan hak ve hürriyetinin koruyucusu ve teminatısınız. Eğitime ihtiyacı olan eğitim ve eğitim alan teşkilat konumundan çıkarak dünyaya açılmıştır.Hizmet içi eğitimler kapsamında birçok ülkenin polisini modern ve çağdaş polislik uygulamaları konularında eğitmektedir" diye konuştu.

Vali Musa Çolak ise konuşmasında, "Bilecik'in bağrında yatan 0smanlı Devleti'nin manevi kurucusu Şeyh Edebalı'nın sözünü unutmayın " İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın" Kendisine soru sorabilen, insancıl, kibar ve güvenilir bir polis teşkilatı en büyük hedefiniz olmalıdır. Göreviniz esnasında Anayasa ve kanunlara bağlı kalarak halkımızın size sizin şahsınızda devlete olan güvenini artıracaktır. Polislik insan odaklı bir hizmet ve meslektir. Onun için insana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Geleceğin polisleri olarak, bilginin güç olduğunu unutmayın, halkı güvenlik hizmeti sunduğunuz bir müşteri olarak değil, kendi ailenizden birisi olarak görün ve ona göre davranın" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından yaş kütüğüne dönem birincisi Zafer Dağ plaket çaktı. Okul birincisine diploma ve hediyesini Vali Musa Çolak verdi. Polis adayları görevlerine başlamak için yemin etti. Tören Polis marşı ve havaya kep atmayla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?