7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

672 öğrenci İstanbul'u gezecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Bilecik Gönül Köprüsü Proje yürütme kurulu tarafından seçilen “Mihmandar” ailelere mektup gönderildi.

Proje Yürütme Kurulu tarafından 'Mihmandar' ailelere gönderilen mektupta, doğu illerinde eğitim gören ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin batı illerine, batı illerinde eğitim gören ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin de doğu illerini gönderilerek vizyonlarının genişlemesinin, sahip olunan doğal ve tarihi güzellikleri tanımalarının, önyargıları yıkmanın amaçlandığı bildirildi.

İlköğretim 7. ve 8. sınıf ile ortaöğretim 9. ve 10. sınıfta okuyan 100 bin öğrencinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği illerde beş günlük kültür turlarına katılacakları açıklandı.

Bu kapsamda Bilecik’ten 672 öğrencinin, İstanbul’u Temmuz ayı içerisinde ziyaret edeceği, Adıyaman ilinden de 168 öğrencinin Bilecik’e misafir olacağı öğrenildi. Misafir öğrencilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde üç gün boyunca tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılacağı ifade edilirken, öğrencilerin sayısı ve yaş grubuna göre tespit edilen mihmandar ailelerin, iki gün boyunca misafir öğrenciyle ilgileneceği, öğrencilerin yurtta konaklayacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 12:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?