8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Abdullah Gül, Bilecik'te

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Anayasa Mahkemesi, son kararıyla 'yeter artık beni daha fazla bu işlere bulaştırmayın' demek istedi" dedi.

Bilecik'te düzenlenen AK Parti seçim mitinginde Dışişleri Bakanı Gül, halka hitap etti. Büyük ilgi gören mitingte Gül'ün sözleri sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Bilecik'in Osmanlı İmparatorluğu'nun tohumlarının atıldığı yer olduğunu hatırlatan Bakan Gül, muhalefeti yuhalayan kalabalığı "Osmanlı torunlarına yuh demek yakışmaz" diyerek susturdu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Bir zamanlar muhalefet partisinin sayın genel başkanı, Edebali'nin veciz sözlerini sık sık dile getiriyordu. Ama önemli olan o tavsiyeleri özde hazmetmek. Hele hele Türkiye'nin bütünlüğü söz konusu olduğunda tüm Türk vatandaşlarını kucaklayabilmek. AK Parti, Türkiye'nin sigortasıdır. Sadece belli şehirlerde var olanlar, Türkiye'nin bütünlüğünü koruyamaz. Her gittiği yerde meydanları dolduran tek parti AK Parti'dir. Biz cihanşümul bir imparatorluklar kurmuş ve tüm dünyaya adaleti yaymış bir milletin çocuklarıyız. Osmanlı İmparatorluğu çınarının burada yeşermiş olması Bilecik'e ayrı bir anlam katar" şeklinde konuştu.

Gül, "Biz aslında seçimi Kasım ayında yapacaktık bu sıcakta değil. Ama ne yazık ki cumhurbaşkanlığı seçimleri kilitlenince 'tamam millete soralım ve bu hasarı onaralım' dedik. 22 Temmuz'a az kaldı. 4 buçuk yılın hesabını yapacağız. Siyasi partiler niçin vardır; millete hizmet için, milletin derdini çözmek için. Sadece laf üretmek, siyasi partilerin işi değildir. 4 buçuk yıl gece gündüz çalıştık; laf üreterek, polemiklerle onu bunu suçlayarak gelmedik" diye konuştu.

DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümetine yüklenen Bakan Gül, "4 buçuk sene önce herkes karamsar ve ümitsizdir. O zaman DSP, MHP, ANAP hükümeti vardı. O hükümetin size faydası var mıydı? Bakanlar kurulu toplantısı dahi yapamıyorlardı; yaparlarsa gazetelere manşet olurdu. O zaman sadece fiyatlar yükselirdi. Enflasyonun adı enflasyon canavarı idi. Bir ülkenin sembolleri, bayraktır, paradır. Sen ülkenin sembollerini kıymetsiz yapmışsın, Türk insanı cebinde Türk parası taşıyamaz olmuş bu mu milliyetçilik? Şimdi meydanlara çıkanlar o gün meydanlara çıkamadı; şimdi AK Parti sayesinde kendilerine güven geldi. 35 yıl sonra ilk defa Türkiye'de enflasyon, tek haneli rakamlara düştü. Bizden daha iyi hizmet eden varsa tabi ki onlara oy vereceksiniz. Onlar sadece dedikodu yapar, bize, ona, buna bir şeyler söylerler. Bundan önce millete onlarca yıl kaybettirdiler. Yine gelirlerse yine yapacakları odur" dedi.

AK Parti icraatlarından bahseden Bakan Gül, 22 Temmuz'da iktidara gelmeleri halinde Bilecik'e 500 bin konut sözü verdi. Kıbrıs konusundaki bazı söylemlere tepki gösteren Bakan Gül, "'AK Parti Kıbrıs'ı sattı' diyorlar. Kıbrıs Türkü'nün, halkın gözüne baka baka yalan konuşmak çok ayıptır. Kıbrıs'tan bir asker mi çektik, bir metrekare toprak mı verdik? Biz iktidarı devraldığımızda sadece Türkiye değil Kıbrıs halkı da perişandı. İktidarımız döneminde Kıbrıs'a çok yatırım yaptık. Kıbrıs'ı perişan eden onlardı ihya eden biziz" diye konuştu.

Mitingde cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sloganlar atılması üzerine bu konuya değinmek istemediğini ifade eden Abdullah Gül, "Zorla beni cumhurbaşkanlığı meselesi hakkında konuşturuyorsunuz. Önemli olan milletin gönlünde yer tutmaktır; makamlar gelir geçer. Olup bitenlere tepkinizi anlıyorum. Bazıları, sanki süresi dolmamış bir cumhurbaşkanı Türkiye'yi yönetmiyormuş, sanki Türkiye'de demokrasiye yakışmayan o olaylar olmamış gibi davranıyor. Biz meydanlarda bunu söyleyince, meclisten kaçtıklarını yaptıkları ayıpları bildikleri için rahatsız oluyorlar. İsminde halk kelimesi taşıyan parti, halktan kaçıyor. Anayasa mahkemesi son kararıyla 'yeter artık beni daha fazla bu işlere bulaştırmayın' dedi. Milli iradenin olduğu ülkelerde halkla konuşulur bu durumlarda halka gidilir. Gün gelecek hak yerini bulacaktır. Beni de sizin karşınıza çıkıp 'ben mağdur oldum' demekle suçluyorlar. Ben, sizin gönlünüzde tuttuğunuz yerle övünüyorum. Ben sadece AK Parti'ye değil ANAVATAN'a, MHP'ye CHP'ye oy verenlerin gönlünde de yer tuttuğumu biliyorum. Ben cumhurbaşkanı olayım diye koşmadım. Parti içinde ve halkla yapılan anketler beni gösterdi. Önemli olan Türkiye'nin demokrasi ve ekonomisini güçlendirmek ve Türk insanının önünü açmak, Çankaya'yı halka açmaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Gül, son olarak AK Parti milletvekili adaylarını halka tanıttı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih doğru IP: 88.229.178.xxx Tarih : 16.07.2007 12:12:40
Vatanımızın her karış toprağı küresel kapital, emperyalist devletlerin kuşatması altına girmesine izin vermeyelim AKP dayatmacılığına son vermek için 22 temmuz şimdi CHP zamanı