5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Afet planı toplantısı yapıldı

Bilecik'te güncelleştirilen Bilecik "İl Afet Acil Yardım Planı" gözden geçirildi.

Vali Musa Çolak, Bilim Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kurum ve kuruluşların normal zamanlarda yaptıkları görevleri, afet sonrasında planlı, koordineli ve karşılıklı işbirliği içinde yapmaya devam etmelerini istedi.

Toplumların sivil savunmaya verecekleri önemin, insana verilen değerin ve çağdaşlık seviyesinin bir göstergesi olduğunu anlatan Çolak, ''Devlet tüm güç ve kaynaklarını afetten önce planlar. Afetin meydana gelmesi halinde devlet güçlerinin afet bölgesine en hızlı bir şekilde ulaşması ile vatandaşlara en etkin ilk ve acil yardımın yapılmasını sağlamak esastır. Topyekün savunmanın ayrılmaz parçası sivil savunmanın başarıyla yürütülmesi, tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların gösterecekleri duyarlılık ve özverili çalışmalarla sağlanacaktır. Afetler konusunda bütün kurum ve kuruluşlar amirleri kanunlarla kurumlarına verilen görevlerin yerine getirilmesini bizzat takip etmelidir. İlçe kaymakamları da afet konusunda kendi ilçelerinde birinci derecede sorumlu olduklarını unutmadan, gereken planlama ve hazırlıkları bizzat takip etmelidirler. Afet planları, afet rehberi ve ekiplerin kuruluşları eksiksiz yapılmalıdır. ''

İl Sivil Savunma Müdürü Abdullah Kırlı, "Afet acil planı ve il düzeyinde alınan afet tedbirleri", İl Genel Sekreteri Halis Nalbant da, İl Özel İdaresi'nce "Afetlere karşı alınan tedbirler" hakkında brifing verdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, kaymakamlar, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Metin Velioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Aker, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, il idare şube başkanları, il afet planında görev verilen hizmet grup başkanları ve servis başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?