30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Ağır tonajlı araçlara sıkı denetim

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA SIKI DENETİM

Bilecik'te kurallara riayet etmeyerek trafiği tehlikeye düşüren ve yollara zarar veren ağır tonajlı araçlara göz açtırılmıyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerince ağır tonajlı araçlar takibe alındı. Gülümbe köyü mevkii civarında yapılan denetimlerde, trafik ve tescil belgelerindeki bilgilerin araçla eşleştirilmesi, sigorta ve diğer belgelerin bulunup bulunmadığı, emniyet kemeri, korna, lastiklerin durumu, ışık ve far donanımı ile arka işaret levhalarının standartlara uyup uymadığı kontrol edildi.

Ayrıca taşınan yükün kara yoluna değecek, düşecek, dökülecek şekilde ya da aracın dengesini bozacak tarzda yüklenip yüklenmediği ile azami ölçülere aşıp aşmadığına da bakıldı. Özel izinle trafiğe çıkması gereken araçlar ya da özel izinle taşınması gereken yükler olduğu takdirde izin belgesi ve bu belgede belirtilen güzergahların kontrolü dışında, tehlikeli ve zararlı maddelerin ilgili kanun ve yönetmelik çerçevesinde izinli olarak taşınıp taşımadığı hususlar da kontrol edildi.

Denetimler esnasında kurallara uymayan araç sürücülerine idari para cezası tatbik edildi.

Trafik Bölge Müdürü Cengiz Karabudak, "Ağır tonajlı araçlar yolları yıpratıyor. Kurallara riayet etmeyenler kazalara sebebiyet veriyor. Moloz, kum, mıcır, araçların üzerlerini mutlaka branda ile örtmesi gerekiyor. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 14:20:03
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 16:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?