5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

AKUT ailesi genişliyor

AKUT’un Türkiye genelindeki 18. birimi Bilecik'in Bozüyük ilçesinde açıldı.

Bozüyük Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve AKUT Operasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. Ayrıca, Bozüyük Belediyesi’nin aldığı kar motoru da AKUT ekibine teslim edildi.

AKUT ailesinin genişlemesinden mutluluk duyduğunu belirten AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki, “17 Ağustos 2008’de kurduğumuz AKUT Bozüyük ekibi, geçen 6 ay içinde büyük mesafe kat etti. Bugün açılışını yaptığımız Afet Koordinasyon Merkezini görünce oldukça şaşırdım. Bozüyük Belediyesi’nin AKUT’a armağan ettiği bu tarz bir kar motoruyla başka şehirlerde sayısız hayat kurtardık. Böylesi bir binayı 6 ay kısa gibi bir sürede yetiştiren Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Mahruki, Bozüyük Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ile beraber merkezi açtı. 4 Eylül Spor Sahası'nın üstünde yer alan, 270 metrekarelik kullanım alanına sahip Bozüyük Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve AKUT Operasyon Merkezi'nde konferans, toplantı salonları, ilk yardım, acil müdahale odaları, ekip ve ekipman odaları bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?