7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Akut Bozüyük şubesini açtı

"17 Ağustos'ta 17. birim"sloganı ile yola çıkan Akut'un Bozüyük şubesinin açılışı yapıldı. 

Törende konuşan Akut Türkiye Başkanı Nasuh Mahruki, dünyada eşine rastlanmayan bir topluluk olduklarını, dokuz yıl önce karşılıksız yardımı kendine hedef seçmiş bir avuç dağcı olarak bu yola çıktıklarını, bugün ise sekiz yüz üyeye ulaştıklarını belirtti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ekipler oluşturduklarını ve onları eğiterek kendi bölgelerinde Akut ekipleri oluşturmalarını sağladıklarını anlatan Mahruki, "Yerel kaynakları kullanarak insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Rize'nin çocuklarını eğitip Rizelilere hizmet ettiriyor, Bingöl'ün çocuklarını eğitip Bingölülere hizmet ettiriyoruz. Şimdi sıra Bozüyük'ün çocuklarında, onları eğitip Bozüyük ve çevresine hizmet etmelerini sağlayacağız" dedi. 

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu da, "Akut'un 17. biriminin Bozüyük'te açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından Akut binasının açılışı gerçekleştirildi. Ardından 4 Eylül Mahallesi'nde Bozüyük Belediyesi'nin yapacağı Afet Koordinasyon Merkezi'nin temeli atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 14:04:29
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 14:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?