7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Asker ailelerini sevindiriyor

Ucu yanık gurbet mektuplarının yerini alan internet chat programları, asker ailelerinin de hasretini gideriyor. Bilecik'in Yenipazar ilçesinde gazeteci akrabasının bürosundaki interneti kullanan Özmen ailesi, Cizre'deki asker oğluyla görüntülü irtibat kurarak mesajlaşıyor.

Teknolojinin hayatın içine ne kadar girdiğinin güzel bir örneği Yenipazar'da yaşanıyor. Hafta sonları, ilçeye en uzak noktadaki Doğubelenören köyünden kalkıp gazeteci akrabasının yanına gelen Özmen ailesi, asker oğluyla internet üzerinden görüşüyor. Oğlu Er Mesut Özmen'i canlı olarak karşısında gören baba Osman Özmen gözyaşlarını tutamazken, anne de oğlunu görüntülü izleyerek hasret giderdi. Anne babasının yanı sıra birçok akrabası ile de görüşme fırsatı bulan asker Mesut Özmen, birlikte internet olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, bu imkanı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti.

Yenipazar'da MSN'yi keşfeden bir başka aile ise Yıldız ailesi. İzmir'de vatani görevini yapan Halil Yıldız'ın babası Ali Yıldız ve diğer aile fertleri de Messenger chat programı sayesinde oğulları ile canlı canlı görüşüyor. İlk defa internet kullanan ve oğlu ile görüşünce şaşkınlığını gizleyemeyen Ali Yıldız, "Aylardır asker olan oğlumla görüşemiyorduk. İnternet, oğlumuzu karşımıza getirdi. Tüm hasretimizi dindirdi." dedi. Bürosundaki interneti kullandırarak asker ailelerini çocukları ile ücretsiz görüştüren gazeteci Ergün Özmen ise ailelerin mutluluğunun kendisini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?