5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Ata'nın gelişinin 89. yılı kutlandı

ATATÜRK'ÜN BİLECİK'E GELİŞİ VE BİLECİK MÜLAKATININ 89. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Atatürk'ün Bilecik'e ziyareti ve Bilecik Mülakatı'nın 89. yılı törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün trenle gelişi temsili olarak canlandırıldığı törene, Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç'un yanı sıra çok sayıda protokol eşlik etti. Daha sonra temsili trenden inen öğrenci 'Şehit kanlarıyla sulanmış Türk bayrağını takdim ediyorum' diyerek Vali Musa Çolak'a bayrağı teslim etti. Çolak, Bayrağı öperek "Bu kutsal şanlı, şerefli bayrağımızı alıyorum" dedi.

Ardından Çolak ve beraberindekiler, temsili treni ziyaret ederek gezdiler. Çolak, İstiklal Savaşı'na beşiklik yapan Bilecik'e, Atatürk'ün 5 Aralık 1920 tarihinde geldiğini hatırlatarak, "TBMM. hükümetiyle İstanbul'da bulunan hükümet arasında ortaya çıkan ihtilafı gidermek için İstanbul'daki Tevfik Paşa hükümeti adına Dahiliye Nazırı Ahmet İzzet Paşa, Ankara Hükümeti ile görüşme talep etti. Görüşme için 5 Aralık 1920 günü tarihi Bilecik İstasyon binasında bir araya geldiler. İstanbul Hükümeti'nin yetkilerini bir ortak noktada buluşabilmek için Mustafa Kemal Paşa'yla görüşmeye göndermesi İstanbul Hükümeti'nin yeni kurulan Ankara Hükümeti'ni resmi olarak tanıdığının ispatıdır. Atatürk, Bilecik'e geldikten bir gün sonra 6 Aralık 1920 günü İstanbul temsilcilerini alarak Ankara'ya dönmüştür. Biz bu ziyaretin sevincini yaşamaktayız. Hep birlikte coşkuyla kutluyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından folklor gösterileri yapıldı. Tören, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bandosunun çaldığı marş ve kahramanlık türküleri ile son buldu.

ATATÜRK'ÜN BİLECİK'E GELİŞİ VE BİLECİK MÜLAKATININ 89. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
ATATÜRK'ÜN BİLECİK'E GELİŞİ VE BİLECİK MÜLAKATININ 89. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 09:54:03
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 10:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?