8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Bakan Koç müze açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, müze açılışı için geldiği Bilecik'te, Malatya'daki yayınevi cinayetlerini bir kez daha kınadı. Koç, "Benim atalarım bütün dinlere karşı toleranslıydı. Niye, çünkü kendi kavimlerine güveniyorlardı. Çünkü inandıkları dine güveniyorlardı" konuştu. 

Açılış öncesi Bilecik Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Koç, ilin sorunları hakkında Vali Musa Çolak'tan brifing aldı. Bakan Koç, daha sonra Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağçı, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ile birlikte müzenin açılışını gerçekleştirdi. Müzeyi gezen Bakan Koç ve beraberindekiler, müze ziyaretinin ardından Bilecik Belediyesi, AK Parti İl Teşkilatı ve Şey Edebali türbesini ziyaret etti. 

Bakan Koç, açılışta yaptığı konuşmada Malatya'daki yayınevi cinayetine değinerek, "İnanmadığınızı inanıyor gibi söylerseniz, insanları tahrik ederseniz. Çok kötü şeyler ortaya çıkar. Neticelerinde ne Türkiye'ye, ne de Müslümanlığa fayda vermez. 2 gün önce yaşadığımız hadise inançsız adamların inanmadıkları şeyleri söyleyerek, ettikleri tahrikler yüzünden. Malatya'daki hadise, Türk'e ve Müslümanlara yakışmaz bir hadiseydi. Benim atalarım yani Şeyh Edebaliler, Hacı Bayram-ı Veliler, Hacı Bektaş-ı Veliler, Yunuslar ve Mevlanalar bu topraklarda bulunan Gayri Müslimlere, yalnız tek tanrılı dinlere, Musevilere, Hisevilere değil bütün dinlere karşı toleranslıydı. Niye, çünkü kendi kavimlerine güveniyorlardı. Çünkü inandıkları dine güveniyorlardı. Eğer bu inanç ortadan kalkarsa, bu inancın yerine sahte tahrikler gelirse, biz Türkler ve Müslümanlar zarar görürüz. 2 günden beri bir şeyleri anlatmaya mecburuz. Şey Edebali'nin 'Ey oğul!' diye başlayan öğütlerine, nasihatlerine daha fazla muhtacız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 15:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?