30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Bana talimatı siz verirsiniz!

KILIÇDAROĞLU BİLECİK'TE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ezberini ve kimyasını bozduğunu belirterek, "Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu. Şifresini çözdü. Ağzını da bozdu. Bakın, doğru dürüst konuşamıyor artık" dedi.

Bilecik'te halka seslenen Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında işçi, memur, emekli, çiftçi ve esnafın memnun olacağını belirterek, "Ancak hortumcular ve yandaşlar memnun olmayacak. Onlar huzursuz olacaklar. Ben de zaten hortumcuları tarihe gömmek için iktidar istiyorum sizden" diye konuştu.

Türkiye'de 12 milyon yoksul olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Efendim, bir sloganları var bunların: 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün'. Çocuklar yatağa aç giriyor. 4 çocuktan biri yatağa aç giriyor. 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. İstikrar sürsün demek yoksulluk devam etsin demektir. Yoksulluğun sürmesine razı mısınız? O zaman 12 haziranda sandığa gideceğiz, bize yoksulluğu getiren, alın terinin karşılığını vermeyen AKP'ye gerekeni yapacağız. Mührümüzü altı okun altına basıp halkın iktidarını kuracağız. Şimdi siz söz verdiniz, Ankara'da Recep Bey duymuştur, ezberi bozuldu. Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu. Şifresini çözdü. Ağzını da bozdu. Bakın, doğru dürüst konuşamıyor artık" diyerek, Erdoğan'a yüklendi.

Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin borcunu ve faizlerini silmezsem başbakanlıktan da siyasetten de istifa edeceğim. Sözüm söz. Halkın iktidarında yüzde 15'lik kesintiyi kaldırmazsam siyaseti bırakacağım" diyerek, vaatlerinin arkasında olduğunu dile getirdi.

"Tayyip'i alana Arınç bedava" yazılı pankarta atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Onu Bursalı kardeşlerim düşünsün. Manisalılar kurtuldu. Artık onlar mı ağlar Arınç mı ağlar, bilmiyorum" dedi.

Ailesi sigortasından bahseden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Kemal kardeşiniz düşündü taşındı, 6 ay üniversite gibi partiyi çalıştırdı. Size yeni bir hak getirdi. Her aileye ekonomik güvence getireceğiz. Hiçbir evde yoksul olmayacak. Acaba bana makarna, bulgur mu getirecek diye endişesi olmayacak. Her kadının hesabına en az 600 lira yatıracak, namerde muhtaç etmeyeceğiz. 21. yüzyılın Türkiye'sinde açlıktan ölen çocuk var. Çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye intihar eden var. Eşi işsiz olduğu, kendi de işsiz olduğu için intihar eden var. Herkese iş ve aş olması lazım. Sosyal devlet denilen olgu da budur. Sosyal devlet yoksulun çocuğunu sonuna kadar okutan devlettir. İşsizliği çözen devlettir. Ailesi sigortasıyla beraber Türkiye'de yeni bir sayfa açacağız. Kadınlara seçme sevilme hakkını getirdik, aile sigortasıyla da ekonomik güvence hakkını getireceğiz. Bundan en çok geliri olmayan aile, ikinci olarak esnaf yararlanacak".

Çiftçi ve emeklinin hayatından memnun olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Ama Recep Bey diyor ki, 'Siz halktan koptunuz. Ne zaman kürsüye çıksak, emeklinin durumu iyi değil desek, 'Onlar yaz tatillerin Kanarya adalarında geçiriyor' diyorlar. Millet mi doğruyu söyler, Recep Tayyip Erdoğan mı? Emekli kardeşlerime iki çift lafım var. Size milli gelir artışından pay verilmez diye kanun çıkardılar. O yüzden emekli geçinemiyor. İntibak yasasını çıkaracak, onların aylıklarını yükselteceğiz. Hiçbir lider benim kadar emekliler üzerinde durmadı, hakkını savunmadı. 9 milyon emekli var. 9 milyonunun da oyunu bekliyorum" diyerek, emeklilerden oy istedi.

Erdoğan'ın kullanıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sizi uluslararası alanda da temsil edemez. Onun bir yardımcısı vardı, Cüneyt Zapsu, gitti Amerika'ya, 'Erdoğan'ı süpürmeyin, onu kullanın' dedi. Erdoğan kullanılan bir lider. Ben hiç kimseden, hiçbir organdan ne talimat aldım, ne önünde diz çöktüm. Eğer ben talimat alacaksam bir yerden alırım: O da Türk milletinden alırım. Talimatı siz verirsiniz bana."

KILIÇDAROĞLU BİLECİK'TE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 20:17:05
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 01:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?