30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Barakada yaşam savaşı

EVİ YANGINDA KÜL OLAN YAŞLI ADAM BARAKADA YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde evi yangında kül olan 60 yaşındaki Hasan Üner, derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde tek göz barakada yalnız yaşayan Hasan Üner'in dramı yürek burkuyor. Ankara Caddesi'nde ilçe merkezinden uzak, yol kenarında komşuları tarafından kendisine yapılan küçük kulübede yaşayan Üner, 1 yıldır bu kulübede yaşadığını, daha iyi şartlarda yaşamını sürdürmek istediğini ifade etti. Derme çatma kulübesinde etrafta bulunan vatandaşların getirdiği yemeklerle hayatını devam ettiren Üner kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Yaşadığı yerin özel şahsa ait tarla olduğunu

söyleyen Üner, "Kaldığım yerin tuvaleti ve banyosu yok. Yazın hava güzel olduğu için sorun yaşamıyorum. Ancak kış aylarında bu konuda büyük sıkıntı çekiyorum" dedi.

Üner, "Osmaneli ilçesi Camicedit Mahallesi Keskinler sokaktaki evim yandıktan sonra 1 yıldır burada yaşıyorum. Geceleri uyumak için kullandığım kulübede günümün büyük bölümünü geçiriyorum. Hayatım boyunca amelelik yaptım. Sosyal güvencem olmadığı içinde emekli olamadım. Cebimde 1 lira para yok. Sosyal yardımlaşma 3 ayda bir erzak veriyor buda bana yetmiyor. Su ihtiyacımı kulübemin önündeki çeşmeden karşılıyorum" diye konuştu.

Hiç evlenmediğini ve hayatta kimsesinin olmadığını belirten Üner, bir evinin olmasını isteğini belirterek Başbakan'dan yardım istedi.

EVİ YANGINDA KÜL OLAN YAŞLI ADAM BARAKADA YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
EVİ YANGINDA KÜL OLAN YAŞLI ADAM BARAKADA YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?