8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Başarılı polislere ödül

Bilecik Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 2007 yılında Bilecik’te 1637 adet trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda 18 kişinin öldüğünü, 551 kişinin yaralandığını söyledi. 

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen programda, hizmet içi eğitim gören trafik polislerine sertifikaları verildi. 3 - 7 Mart tarihlerinde düzenlenen ve trafik hukuku, trafiğin denetlenmesi, trafik psikolojisi ve stres yönetimi, trafik kontrolleri ile şerit daraltma yöntemleri hakkında düzenlenen eğitim seminerine il genelinde katılan 11 trafik polisi sertifikalarını Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’den aldı. 

Ceren, polislerden vatandaşa karşı kibar ve nazik olmalarını, ancak kanunları da harfiyen uygulamalarını istedi. Bilecik’te 2007 yılında 1637 adet trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 18 kişinin öldüğünü, 551 kişinin yaralandığını ve 5 milyon YTL maddi hasar meydana geldiğini belirten Ceren, bu yılın ilk 2 ayında da 255 kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 59 kişinin yaralandığını ve 319 bin YTL’de maddi hasar meydana geldiğini söyledi. 

Özellikle geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazalarının yayalardan kaynaklandığına dikkat çeken Ceren, 288 yaralamalı trafik kazasının 35’inde yayaların kusurlu olduğunu söyledi. Şu anda yayaların uyarıldığını, ancak önümüzdeki günlerde ceza kesilmeye başlanacağını kaydeden Ceren, özellikle üst geçitlerin bulunduğu yerlerde kurallara uymayan yayaların ceza ödemek zorunda kalacağını hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 15:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?