7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Başkan Aydoğdu, Vali Çolak'ı suçladı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği iftarlıklar tartışmalara sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun katılacağı 727. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin bu yıl sakin geçmesi beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iftar dağıtmak üzere gönderdiği 3 TIR ve 3 minibüs sorun oldu.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 40 bin kişiye iftar verecek önlemleri aldıklarını, hiç kimsenin yemeğine ve iftarına ihtiyaçları olmadığını belirterek, "10 yıldır belediye başkanıyım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sürede ne yemek gönderdi ne şenliğe destek oldu. Biz Söğüt olarak şenliğimizi kendimiz yapıyoruz. Devletimizin de milletimizin de bu şenlikleri yapacak gücü varken ve yapıyorken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği 3 TIR'ın ne anlama geldiğini çözemedik. Siyasi bir amaçları olduğunu ve şenliğe damgalarını vurmak istediklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Söğüt Şenlikleri'nin sahibinin Ertuğrul Gazi Vakfı, Söğüt Kaymakamlığı, Söğüt Belediyesi ve Söğüt halkı olmasına rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerini dikkate almadan Bilecik Valisi Musa Çolak ile muhatap olduğunu savunan Aydoğdu; Vali Çolak'ın Büyükşehir Belediyesi'ne hayır diyemediğini, bu yüzden de sorun yaşandığını öne sürdü.

Öte yandan, iftarlık TIR'ları yüzünden Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile Bilecik Valisi Musa Çolak arasında sert tartışmalar yaşandığı iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilecikli IP: 78.175.206.xxx Tarih : 13.09.2008 19:53:16

yaaa sanki ne olacak iftar yemeği verilse sayın başkanım bu devlet törenidir art niyet aranmaması lazım bence haksızsam af olaa...