7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Başkan Öztürk yeniden aday

CHP lideri Deniz Baykal'ın çarşaflı kadınlara rozet takması tartışmaları sürerken, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Öztürk, mütedeyyin insanların kanaat önderi olarak tanınıyor. 

Öztürk, partisiyle herhangi bir uyumsuzluk yaşamadığını, önümüzdeki dönem için de yeniden göreve talip olduğunu söyledi. 

AK Parti'den aday gösterilmeyince CHP'den gelen teklifi değerlendirip bu partiden belediye başkanı seçilen Hikmet Öztürk, "CHP bana açık çek verdi. 'İster bağımsız ol destekleyelim, ister CHP'den aday ol' dediler. Ben de CHP'den aday oldum. 5 yıl boyunca teşkilatla herhangi bir sıkıntımız olmadı, daha çok destek geldi. 

Milletvekilimiz Yaşar Tüzün daima yanımızda oldu. Türkiye'de çok farklı bir seçim oldu. Meclis üyeleri AK Parti'den seçilirken, başkanlığı bize verdiler. Vatandaşın CHP'ya bakışı malum. Bizim yapımız malum. Bir defa ben önce kendi kendimle mücadele ettim. Çok yakın çevremden bazı kişiler, 'Ben sana oy vereceğim ama CHP'den aday olduğun için veremem' dedi. Aile yakınlarımdan dahi oy vermeyen insanlar oldu. Ben onları saygı ile karşıladım. Sonra baktılar ki yerel seçimlerde partinin ideolojisinin savunuculuğunu yapmıyoruz, şimdi vatandaş, 'Geçen dönem ben sana oy veremedim, bu dönem vereceğim' demeye başladı. Zaman içinde bu katı fikirler esnekleşiyor, daha da yumuşuyor. Tekrar aday gösterdikleri takdirde yine göreve talip olurum" dedi. 

AK Partili belediye meclis üyeleri ise, "İlk başlarda sorun olsa da daha sonraki meclis toplantılarında başkanla uyumlu çalıştık. Halkın yararına olan bütün işlerde başkanı destekledik. Doğalgaz ilçemize geldiği için bozulan yollara 50 bin metrekare parke döşendi" diye konuştu.
Vatandaşlarsa, "CHP'den aday olduğunu duyunca önce şok olduk. Tekrar aday olursa tekrar destekleriz. Hizmetleri çok güzel. Bundan iyisi can sağlığı" dedi. 

CHP İl başkanı Erdoğan Tüfenkçi, bir kanaat önderini belediye başkanlığına aday göstermeleri hakkında, "Din, ırk, mezhep bizim için önemli değildir. Nitekim genel başkanımızın İstanbul'da yeni üye kayıt töreninde takınmış olduğu tavır çok açıktır. Bizim için insanların kılık kıyafeti, dini düşünceleri, etnik yapısı hiç önemli değil. Mühim olan beyinlerini içidir. Türkiye Cumhuriyeti devletine inanacak, onun bölünmez bütünlüğüne inanacak, halkın mutluluğuna inanacak" dedi. 

CHP İlçe Başkanı Hasan İphar da, "Daha evvelki belediye başkanı ANAP'lıydı. İnançlı kişiler CHP'ye giremez, barınamaz zihniyetini yıkmak için bu fırsat oldu. Hikmet Öztürk'e teklif yapmadan önce kendisiyle görüştük, tartıştık. Siyaset değil, hizmetin ön planda olacağını söyledik. Seçimlerde Pazaryeri halkı kendisini seçerek bizim haklı olduğumuzu gösterdi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?