7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Başkandan Orman Haftası mesajı

Belediye Başkanı Selim Yağcı 21–26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası münasebeti ile bir mesaj yayımladı; Başkan Yağcı mesajında şunları aktardı.

Ağacı ve Ormanı korumak herkesin insanlık görevidir. Ağacıyla, ormanıyla, suyuyla, taşıyla toprağıyla bu ülke, bu memleket hepimizindir. Ona sahip çıkmak herkesin en büyük görevlerinden birisidir. Bu hususu göz önüne aldığımızda, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve korumaktır. Bu bilinçle hareket ederek uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumak en önemli görevimizdir. Elbette ki doğanın, ormanlarımızın diğer canlılar içinde büyük önemi vardır. Ormanlarımız içerisinde bin bir rengi ve bin bir canlıyı barındırır. Fakat çoğu zaman bilinçsizce hareket eden insanlarımız yüzünden, Ciğerlerimiz yanıyor diye tabir ettiğimiz ormanlarımız gerek yangınlar ile gerekse büyük bir vurdumduymazlıklar sonrası yok ediliyor. İşte böyle nedenlerle ortaya çıkan olumlusuzluklar sonrasında yapılan tahribatın küresel ısınma ve kuraklık riskini perçinlemesi ve çölleşme tehlikesini meydana getirmesi açıkça ortadadır. Gerekli tedbirleri almazsak yarınlarda yeşilden mahrum bir dünya bizi bekliyor olacak. Konu ile ilgili ilimizde ilgili birimler güzel faaliyetler yürütüyor. 

Bizlerde bu faaliyetlere tam destek veriyoruz. Bilecik'te insanımızın ailesi, arkadaşları ile birlikte vakit geçirebileceği doğa ile iç içe ortamlar hazırlıyoruz ve hazırlamaya da devam edeceğiz. Ama bu sadece kurumlar tarafından değil; Yeşil Bir Türkiye, Yeşil Bir Bilecik İçin Ağaçlandırma Seferberliğine tüm hemşerilerimiz katılmalı. Bu düşünceler ile 21-26 Mart Tarihleri arasında kutlanan Orman Haftasını kutluyorum.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?