2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Başkanın zaferi

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’e Toprak Mahsulleri Ofisi’nin şube açmasını sağladı.

Yağcı, kendiside bir çiftçi çocuğu olduğunu belirterek kısal kesimdeki tahıl üreticilerinin yıllarca ürününü satmak için çevre illere gitmek zorunda kaldığını bu sorunun çözümü için Bilecik’te de alım merkezi açılmasını sağladıklarını söyledi.

Marmara bölgesinin önemli tahıl üretim merkezlerinden birisi olan Bilecik’te, çiftçilerin ürettikleri ürünleri satmakta yaşadığı sorunların çözümü için Belediye Başkanı Selim Yağcı girişimlere başladı. Maliye Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelen ve sorunu anlatan Başkan Yağcı, yetkililerin olumlu görüş belirtmesi üzerine önce, Toprak Mahsulleri Ofisi olarak Bandırma’ya bağlı olan Bilecik’in Eskişehir’e bağlanması için yazışmaları tamamladı ve ardından da Eskişehir’deki yetkililele görüşerek Bilecik’te buğday alım merkezi açılması ile ilgili girişimleri başlattı.

Dün Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yaşa ile birlikte muhtarları bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Selim Yağcı, kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu, yıllardır ürettikleri buğdayı satmak için çevre illere gittiklerini, kazandıkları parayı da burada harcamak durumunda kaldıklarını belirterek; “Ben bir köylü çocuğu olarak yıllarca bu sorunla iç içe yaşadım. Harman kalktıktan sonra buğdayı traktörlerle Bursa’nın Yenişehir ilçesine götürüp satardık. Büyük bir maliyet olurdu. En son traktörü sattıktan sonrada kışlık ihtiyaçlarımızı buradan alırdık. Paramızda burada kalırdı. Yıllarca bunun acısını yaşadık ve hala köylülerimiz yaşıyorlar. Biz de bu sorunu çözümü için Bakanlık ve Genel Müdürlüklerle görüştük ve sonuç olarak Bilecik’te bir buğday alım merkezi kurulmasını sağladık. Köylülerimizi büyük bir yükten kurtardık” dedi.

Öteyandan, çiftçilerin ürünlerin ürünlerini piyasada ucuza sattığını, ofisin ise piyasaya göre daha yüksek fiyata alım yaptığını belirten Başkan Yağcı, ofis sayesinde çiftçilerin daha çok kazanç elde edeceğini de söyledi. Yağcı, piyasada kapı kapı dolaşan çiftçilerin ofis sayesinde bu dertten de kurtulacağını sözlerine ekledi.

Hakan Uygun-Kenthaber/Bilecik
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 18:55:32
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 14:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?