7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bebek dostu sağlık ocakları

Bilecik Valisi Musa Çolak, vatandaşlara etkili ve verimli sağlık hizmeti vermenin görevleri olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerini hassasiyetle takip ettiğini söyledi. 

Bilecik Valisi Musa Çolak, "Bebek Dostu Sağlık Ocağı" sertifika töreninde, ildeki sağlık hizmetleri konusunda bilgi verdi. Vatandaşlara güler yüzlü, etkili ve verimli sağlık hizmeti vermenin görevleri olduğunu belirten Vali Çolak, sağlık hizmetlerini hassasiyetle takip ettiğini belirtti. Bakanlık tarafından kentte birçok branşta uzman hekim ve sağlık personeli ataması yapıldığını anlatan Vali Çolak, "Bilecik her hangi bir yere ulaşılamayacak bir coğrafyaya sahip değildir ve yollarımız her zaman açıktır. En kısa zamanda bir hastamız sağlık ocağına veya hastaneye ulaşabilir. 

Hastanelerimizde ve sağlık ocaklarımızda personel, araç ve gereç bakımından büyük bir eksikliğimiz yok. Onun içindir ki sağlık hizmetlerinde mazeret, hiçbir aksama ve hiçbir eksiklik kabul etmiyorum. İlimizde bütün vatandaşlarımızın, sağlık hizmetlerini eşit ve adil bir şekilde sürdüreceğiz. Her şey sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bireyler için" dedi. 

Sağlık Müdürü Mehmet Ali Fidan da Bilecik'in 2004 yılında "Bebek Dostu" il unvanını aldığını, birinci basamak ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" çalışmaları sonucu iki devlet hastanesi ve 10 sağlık ocağının "Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu" sertifikası aldığını belirtti. 

Konuşmaların ardından Vali Çolak, "Bebek Dostu Sağlık Ocağı" sertifikası alan sağlık ocaklarına sertifikalarını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?