2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Beklenen park nihayet açıldı

Bilecik’te, şehir merkezine belediye tarafından yaptırılan şadırvan ve çocuk oyun parkı, törenle hizmete girdi. Parkın açılışını Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Vali Ayhan Çevik ile Belediye Başkanı Selim Yağcı birlikte yaptı.

Belediye tarafından başlatılan park ve çevre düzenlemesi çalışmaları sürerken, il merkezine inşa edilen modern şadırvan ile 32 Evler Mahallesi’ne yapılan çocuk parkının açılışı yapıldı.

Açılış törenlerinde konuşan Başkan Yağcı, göreve başladıklarında Bilecik’te kartpostala basılacak 4 manzara aradıklarını, ancak Şeyh Edebali hazretlerinin türbesinden başka bir unsur bulamadıklarını söyledi.

Her şehrin belli başlı özellikleriyle tanındığını hatırlatan Yağcı, "Bu düşünceyle çalışmalarımıza başladık. En az 4 eseri Bilecik’e kazandırmaya karar verdik. Sultan Abdulhamid döneminde yapılan Bilecik İdadisi’nin belediyeye tahsisini sağlayarak, bu tarihi binayı restore etmeye başladık. İkincisi ise şehrimizin girişinde bulunan şelale çalışmasıdır. İnşallah ilk baharda onun da açılışını yapacağız. Şehrimizin merkezini temsil eden bu şadırvan, yıllardır harabe halindeydi. Kendi mühendislerimizin ve kendi işçilerimizin büyük gayretiyle şadırvanı yeniledik. Bu yapılan çalışmalar, daha ısınma hareketleri. Halkın da desteğiyle çok daha güzel işler yapacağız" dedi.

Yağcı, çocukların rahatça ve güven içinde oyun oynayabilmeleri için 2005 yılı içinde en az 10 tane daha park açacaklarını dile getirdi.

Hakan Uygun-Kenthaber/Bilecik
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:39:25
Güncelleme :17 Ocak 2005 Pazartesi 10:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?