30
Nisan
2024
Salı
BİLECİK

Belediye 6 bin kişiye aşure dağıttı

Bilecik Belediyesi tarafından 3 ayrı yerde kurulan stantlarda 6 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstiklal Mahallesi Tevfikbey Caddesi'nde kurulan stanttaki aşure dağıtımı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, aşure ikramını gelenek haline getiren tek kurumun belediye olduğunu kaydetti.

Bilecik Belediyesi olarak her yıl Muharrem ayında birlik ve beraberliğin simgesi olarak aşure dağıttıklarını kaydeden Yağcı, şöyle konuştu:

"Bilecik çarşı merkezi ve kapalı pazar bölgesinde oluşturulan 3 noktada aşure dağıtımı yapıyoruz. 6 bin kişiye aşure dağıtımı yapılıyor. Yarın da üniversite öğrencilerine aşure dağıtımı yapacağız. Aşure birlik ve beraberliktir. insanların bir araya geldiğinde her şeyin lezzetinin artacağının bir göstergesidir. Birlik ve beraberliğimizin nişanesi olarak bu programı düzenliyoruz. Bilecik Belediyesi olarak bu geleneği her yıl sürdüreceğiz. Daha önceki dönemlerde de aşure dağıtımı yapılmış ama kurumsal anlamda bir gelenek olarak dağıtım söz konusu olmamıştır. Biz kurumsal alanda bu geleneği sürdürüyoruz. Her yıl alanı genişletiyoruz. Bu yıl da üniversite öğrencilerini de bu alanın içine aldık."


 

AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2011 Pazartesi 16:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?