5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik ABD'de tanıtıldı

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen ve açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yaptığı, "3. Chicago Türk Festivali"nde Bilecik de tanıtıldı.

ABD'nin Chicago kentinde 15-16 Ağustos tarihleri arasında "Turkish American Society of Chicago-TASC" Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Türk Dünyası Festivali'nde, Bilecik standı da açıldı.

Festivale katılan Bilecik Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, Osmanlı otağ çadırı ve standının açıldığı festival alanında Bilecik'in tarihi, kültürel ve turizm açısından tanıtımının yapıldığını belirterek, Amerika'da yaşayan Türkler ve Amerikalılardan yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Ziyaretçiler için İngilizce'ye çevrilmiş Şeyh Edebali vasiyeti ve Bilecik tanıtım broşürlerinin hediye edildiğini ifade eden Vali Çolak, "İletişimde ve ulaşımda adeta sınırların kalktığı günümüz dünyasında şehrimizi, ülkemizi, kültürümüzü, değerlerimizi ve tarihimizi tanıtmamız gerekir.

Bu anlayıştan hareketle biz de kentimizi tanıtalım istedik. Çok kültürlü bir toplum olan Amerika'da, yine dünyanın en büyük imparatorluklarından olan ve çok kültürlü bir yapıya sahip Osmanlı Devleti'nin kurulduğu yer olan Bilecik'in tanıtımını önemli görüyorum. Biz kültürümüzü, değerlerimizi birinci elden buralarda tanıtmalıyız" dedi.

Vali Çolak, otağ çadırını ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve tarihçi İlber Ortaylı'ya Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali okat IP: 78.171.210.xxx Tarih : 25.08.2009 23:07:25

bir bu eksikti.. yaşasın..artık amerikalılar sıraya girer bileciğe yatırım için...sıra gelsin artık  delik deşik "dağlara" ve  akarsuların götürdüğü "ovalara" sayın valim.bir el atın artık..  yüzyıllarca oluşan bu doğamızı nasıl koruyacağız..