7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bilecik-Bozüyük çevre yolu çalışmaları

Bilecik Valisi Musa Çolak, Bilecik-Bozüyük çevre yolu çalışmalarında herhangi bir engelin kalmadığını kaydetti. 

Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci ile birlikte, Bilecik-Bozüyük çevre yolunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Çolak, Bilecik’in en önemli meselelerinden olan çevre yolu çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. 

Bozüyük-Mekece yolu iyileştirme projesi çalışmalarının önündeki en büyük engel olan fiyat farkı esaslarının belinlenmesine ilişkin kararın Bakanlar Kurulu'ndan çıkıp Resmi gazetede yayınlandığını anlatan Vali Çolak, şöyle konuştu:
“86. kilometre uzunluğundaki Bozüyük-Mekece yolu iyileştirme projesi 2 kısım halinde ihale edilerek yol yapım çalışmalarına 2003 yılında başlanmıştır. Yolumuz bölünmüş yol standardında inşa edilmiş ve 2008 yılı toplam ödeneği 52 milyon 248 bin YTL’dir. Bozüyük-Bilecik arası 42 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol standardındaki yolun tamamı Bilecik ilinde yer almaktadır. Bu projede yolun 10 kilometrelik yer almaktadır. Bu projede yolun 10 kilometrelik kesimi bölünmüş yol seviyesinde tamamlanmış asfaltlama çalışmalarına başlanmıştır. Bu yıl içerisinde projenin 2. kısmı ile bütünlük sağlaması için 8 kilometrelik tüneller ile Küplü arasında çalışma yapılarak Bilecik çevre yolunun da açılması hedeflenmiştir. Bilecik-Mekece arası 44 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol standardındaki yolun tamamı Bilecik ilinde yer almaktadır. Bu projenin, Bilecik çevre yolunu da içine alan 17. kilometrelik kesimi toprak işleri seviyesinde tamamlanmış, Bilecik çevre yolunda bulunan toplam uzunluğu 6,5 kilometre olan 2 tünel, nihai beton kaplama seviyesinde tamamlanmıştır. Ayrıca yine Bilecik çevre yolunda bulunan 6 köprü tamamlanmıştır. Bu yıl içerisinde tünellere ait aydınlatma ve havalandırma işleri ile proje başı Vezirhan arasındaki 9 kilometrenin tamamlanarak Bilecik çevre yolunun açılması ve Osmaneli geçişindeki 8 kilometrelik kesimin reglaj seviyesinde, tamamlanması hedeflenmektedir.” 

Vali Çolak, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mesci ile birlikte daha sonra Bozüyük-Bursa-Kütahya çevre yolunda incelemelerde bulunarak, önümüzdeki hafta içerisinde Bozüyük çevre yolunun trafiğe açılacağını ve ilçe içerisinden geçen karayolu ulaşımının rahatlayacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:34:14
Güncelleme :27 Haziran 2008 Cuma 12:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?