5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik-Bozüyük yolu kapatılıyor

Bozüyük-Mekece duble yolu inşaatı sebebiyle Bilecik-Bozüyük kara yolunun uzun süre trafiğe kapatılacağının açıklanması yol boyundaki esnafı isyan ettirdi.

Bilecik-Bozüyük yolunun önümüzdeki günlerde en az 20 gün trafiğe kapanacağı bildirildi. Kara yolunun kapanmasının kendilerini mağdur edeceğini belirten esnaf, kendilerine önceden haber verilmediğini ileri sürdü. Yol boyunda faaliyet gösteren iş yerlerini işleten esnaf, bu istikamette 600'e yakın kişinin işsiz kalabileceğinibelirterek, valiliğe başvurdu.

Yol yapılmasına karşı olmadıklarını, ancak yolun kapatılmasının kendilerini zarara uğratacağını ifade eden esnaf, ekonomik krizin baş gösterdiği bir dönemde böyle durumla karşılaşmanın şokuyu yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda yol çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yolun 2009 bahar aylarında tamamlanabilmesi için devletin bütün imkanlarının seferber edileceğini, en geç Mayıs ayının sonunda hizmete açılacağını belirtmişti.

Bu arada, Bilecik Valisi Musa Çolak'ın, önceki gün Bozüyük-Mekece duble yol inşaatında incelemelerde bulundu. Çolak, yolun en geç 15 Mayıs'ta hizmete açılmasının öngörüldüğünü bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?