2
Mayıs
2024
Perşembe
BİLECİK

Bilecik çöl oluyor!

Bilecik’e bağlı Sarmaşık Köyü’ndeki orman, hızla yok olmaya başladı. Ormanlık araziden yaklaşık 10 seneden beri çıkartılan silis kumu madeni için 2 bin dönüm ormanlık alanın yok olduğu bildirildi.

Sarmaşık Köyü sakinleri, yetkililerin acilen tedbir almasını isteyerek, "Daha kaç dönüm ormanlık alan yok olacak bilemiyoruz. Tahrip olan yerlere yeniden ağaçlandırma yapılmasını ve silis kumu çıkarılmasına son verilmesi istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

TEMA Bilecik temsilcisi Ferruh Erdoğan, yer altı kaynakları değerlendirilirken ormanların tahrip edilmemesi gerektiğini belirterek, "Gelecek nesillerimize güzel, yaşanabilir bir çevre için bırakmak için herkesin gereken hassasiyeti göstermesi lazım" dedi.

Bilecik İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Yılmaz ise, il genelinde 230 ruhsatlı ocak bulunduğunu, birçok faktör ve insan unsurundan kaynaklanan sebepler neticesinde, Türkiye’nin her geçen gün çölleşmeye doğru gittiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 11:23:39
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 11:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali osman kavuşdu IP: 85.98.90.xxx Tarih : 11.07.2005 23:43:13
2 bin dönüm biraz fazla .acaba yalnızca sarmaşıktamı ? yoksa tüm bilecik'te mi ? aslında konuyu yalnızca sarmaşık için düşünülmemeli. 230 adet ruhsatlı ocaklar güzelim doğayı köstebek tarlasına dönüştürdü.ayrca kum ocaklarının verdiği tahribatı, fabrikaların çevreye verdiği tahribat ve çevre kirliliğinide unutmayalım. bence bu tahribat egzos gazlarından daha tehlikeli ve kalıcı olmakta . çevre ve orman bakanlığının bu konuda daha hassas ve duyarlı olması gerekir.ben çevrenin korunduğuna inanmıyorum. göstermelik ÇED toplantılarına kimler katılıp ne karar alınıyo, çevreyi kirletenlere ne ceza veriliyo bilmiyoruz.çünkü örneği var marmara kağıt fabrikası.tabi en belirgin olanı bu ya diğerleri. sakarya ve karasu nehirlerine yapılan tahrıbatlar.. taş ocakları, mıcır fabrikaları, mermer fb. vb.