5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik'de duman avı başlıyor

Bilecik İl Tütün Kurulu, resmi kurumlarda ve kamuya açık binalarda sigara içilip içilmediğini kontrol etmek için "duman avcısı timleri" oluşturdu.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı başkanlığında yapılan toplantıda, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun'un birçok kurum ve kuruluşa bazı yükümlülükler getirdiği belirtilerek, tütün ürünlerinin tüketiminin önemli bir halk sağlığı meselesi olduğu ifade edildi. Yasaklara uyulup uyulmadığının takibi maksadıyla İl Tütün Kurulu'nca 5 ayrı kontrol ekibinin oluşturulduğu açıklandı.

İl Özel İdare, Bilecik Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Orman Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü personelinden ekipler oluşturulduğunu ifade eden Kubalı, "Bilindiği üzere her ay İl Tütün Kurulu olarak toplanıyoruz ve kanunun en iyi biçimde tatbikine çalışıyoruz. Amacımız, ilimizde kamuya açık özel mekanlarda ve kamu binalarında sigara içilmesinin önüne geçmek. İlimiz merkezinde 5 ayrı kontrol ekibi oluşturduk. 3'er kişiden oluşan 5 ayrı ekibimiz, konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Görevli oldukları alanlarda sürekli kontrol yapacaklar. Tütün Kanunu'nu harfiyen uygulayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duyarlı vatandaş IP: 85.107.108.xxx Tarih : 21.02.2009 11:01:39

sayın vali yardımcım ben size hemen söylim. inhisar hükümet konağı bunlar kesinlikle yasağa uymuyorlar.  sigara kokusundan koridorlarda yürünmüyor. yenipazar hükümet konağındada aynı şekildi.