5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bilecik'e hayran kaldılar

Pazaryeri Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Kültür Kutusu" projesinin ortağı olan İngiltere, Polonya ve İtalya'daki okullardan gelen öğretmenler Bilecik'te çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Proje kapsamında, İngiltere'den 4, İtalya'dan 5, Polonya'dan 2 öğretmen, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Tercümanlığını İngilizce öğretmeni Bahadır Atabek'in yaptığı heyet, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Yalçın, misafirlerine gül takdim ederken, öğretmenler ülkelerini tanıtıcı broşür ve kitap hediye etti.

Kaymakam Vekili Eflatun Can Tortop'u ziyaret eden heyete, helva ve boza ikram edildi. Daha sonra Kınık köyü muhtarı ve çömlekçi ustası Salim Yaşar'dan toprak sanatı hakkında bilgi alan grup, Bilecik Valiliği'ni de ziyaret etti.

Vali Vekili Süleyman Deniz, herkesin ortak bir dünyada yaşadığını ve farklı kültürlerin dünya medeniyet hazinesinin güzel parçaları olduğunu belirterek, "Bir birimizi tanıdıkça hoşgörü içinde yaşayacağımıza inanıyorum. Türkiye ve ilimiz güzel bir kültüre sahiptir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 09:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?