7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bilecik'in ilk İnternet evi açıldı

Bilecik Telekom Müdürlüğü tarafından yapılan ilk İnternetevi, Bilecik İl Halk Kütüphanesi’nin girişindeki salonda Kütüphaneler Haftası kutlamalarının yapıldığı töreni müteakip Vali Musa Çolak tarafından açıldı.

Bilecik'teki başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve kamuoyundan taktir toplayan Telekom İl Müdürlüğü bir ilke daha imza attı. Bilecik'in ilk İnternet evini, Kütüphaneler Haftası gibi önemli bir günde hizmete sokan Telekom İl Müdürlüğü, bu hizmetin ilçelerede yayılacağını açıkladı.

Konuya İlişkin bir açıklama yapan Telekom İl Müdürü İsmail Uzel şunları söyledi : “İlimizde her ilçeye kurulacak olan İNTERNET EVLERİNDEN ilki İl Halk Kütüphanesinin giriş salonunda hizmete açıldı.Kütüphaneler Haftasında SANAL KÜTÜPHANE olarak da isimlendirilen İNTERNETİN bilgiye en hızlı ulaşma aracı olduğu, İlimizde İnternet kullanımının daha da yaygınlaştırılması için çalışıldığı, 7 den 70 e herkesin internetle tanışması ve bilgisayar kullanabilmesini sağlayabilmek amacı ile kurulan internet evlerinin Türk Telekom ve Kaymakamlıklar - Belediye Başkanlıkları işbirliği ile İlimizde Bilecik Merkez, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçelerinde Kaymakamlık ve/ veya Belediye Başkanlıkları nezdindeki uygun yerlere toplam 8 adet internet evi kurulabilmesi için protokoller imzalanmıştır.

Kurulma çalışmaları devam eden 7 adet İnternet evinin 20 adet bilgisayar, monitör ve çevre birimleri (ethernet anahtar, modem, yazıcı) ile mobilya (masa, çalışma koltuğu ve idare dolabı), klima, alt yapı malzemeleri alımı, kurulumu ve yerinde montajının yapılması İl Telekom ekiplerince devam etmektedir.Diğer ilçelerimizde çalışmalar sonuçlanmak üzeredir.Nihayetinde açılan İNTERNET EVLERİ ilgili Kaymakamlık ve ya Belediye Başkanlıklarına teslim edilecektir.

Türk Telekom tarafından kurulan internet evleri sayesinde bir çok vatandaşımız interneti kullanma olanağı ve internetle tanışma olanağı bulacaktır.

Açılışı yapılan ve açılacak olan İnternet evlerinin İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz.”

Haber11.net
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 13:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?