7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bilecik'te eroin operasyonu

Bilecik'te, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonda, 15 kilogram eroin ele geçirildi. 

Bir ihbarı değerlendiren Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, şehir merkezinde eroin maddesi pazarlamak isteyen şahısların tespit edilmesi için alıcı kılığına girdi. Yapılan operasyonda polise eroin satmak isteyen 4 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 30 ayrı preslenmiş paket halinde 15 kilogram eroin maddesi, eroin maddesinin kullanımında ve pazarlanmasında kullanılan bir otomobil ve iki adet sahte kimlik ele geçirildi. Yakalanan şahıslar Cengiz C. (19), Ayhan C. (43), Vejdettin T. (31) ve Zübeyir B. (31) emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

Şüphelilerle ilgili yapılan araştırmalarda, geçmişte PKK terör örgütü ve çok sayıda uyuşturucu, hırsızlık, sahtecilik, sahte para gibi olaylardan sabıkalı olduğu belirtildi.
İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 14 Kasım 2008 de il merkezinde operasyon yapıldığını hatırlatarak "Toplam 2 kilo 536 kilogram eroin maddesi ile bir kişi yakalanmıştı. Çok büyük başarıya imza atılmıştır" dedi. 

Yürütülen iki ayrı operasyonda yakalanan 5 şüphelinin PKK terör örgütü içerisindeki faaliyetlerinden dolayı geçmiş tarihlerde haklarında adli işlem yapılıp çeşitli cezalar aldığını belirten Erdal Ceren, şöyle konuştu: "Şahıslardan özellikle iki tanesinin örgütsel faaliyetlerden dolayı 12-13 yıl arasında hapis cezaları sonrasında tahliye olmaları dikkat çeken unsurdur. Uyuşturucu satan, kullanan şahıslara yönelik operasyonlarımız devam edecek." 

Uyuşturucu değerinin 300 milyar lira olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 14:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol can IP: 78.171.52.xxx Tarih : 30.11.2008 17:50:06

emeği geçenleri tebrik eder, hepsiyle gurur duyuyorum ayrıca başarılarınızın devamını diliyorum.