7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bilecik'te herkes okuyacak

Bilecik Valiliği'nce, “Türkiye Okuyor” kampanyası ile ilgili toplantı düzenlendi.

Vali Çolak, Valilik Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Metin Çınar, Belediye Başkanlığı, Bilecik Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, 1. Organize Sanayi Bölgesi ve İl Kütüphane Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda, “Türkiye Okuyor” kampanyasında yapılan girişimlerin toplumun eğitim ve öğretim seviyesini yükselterek, sosyal ve kültürel kalkınmanın hedeflendiğini söyledi.

Okuma-yazma becerisi kazandırılmış, okuma alışkanlığı geliştirilmiş, bilgisayarlı etkin ve verimli kullanım bir toplum oluşturulması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde “Türkiye Okuyor” kampanyasının Mart ayı içerisinde Bilecik'te başlatıldığını anlatan Vali Çolak, şöyle konuştu:

“Bugün burada çalışmalarımızı yeniden değerlendirip, bu yöndeki eksiklikleri ve aksaklıkları gidermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Yapılan çalışmalar hakkında da basın kuruluşlarımızı bilgilendireceğiz. Türkiye Okuyor kampanyasına diğer Bakanlıklarında hepsi görevli, onlarda gereken çalışmaları yapacaklar. Bu bakımdan toplumda okuma bilincini oluşturarak, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, daha geniş toplum kesimlerine bilgisayar okuryazarlığı konusunda bilgi beceri kazandırmak böylece toplumun kültürel kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu bakımdan ilçelerimizde, merkezde programlar yapıldı. Programlar doğrultusunda okuma seferberliğini başlatmış oluyoruz. Böylece Bilecik'imiz okuyor diyoruz. “Bilecik Okuyor” kampanyasını başlatıyoruz.”

Yıllardır okuma bilmeyenler için çalışmaların devam ettiğini, Bilecik halkının çocuklarını okutmak için büyük çaba ve gayret içerisinde olduğunu ifade eden Çolak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bilecik'te okuma oranı yüzde yüze yakındır. Bu yönden Bilecik halkına ne kadar teşekkür etsem azdır. Herkes çocukları için okuma yazmadan öte üniversiteye kadar okuması için büyük çaba gösteriyor. Bilecik'te, biz “Bilecik Okuyor” şekline çalışmalara başladık. Biz kitap okuma, okumanın insan ufkuna olan faydasını, ufkunun genişletilmesi ve ufkunun açılmasına yönelik bir çalışma içerisindeyiz. Tabii ki öncelikle hedefimiz okuma yazma bilmeyenlere okuma yazmayı öğretmektir. Okuma yazma kursu açtığımız bölümlerde genellikle asker veya cezaevinde hükümlü bulunan kişilerden oluşuyor. Bilecik'te kitap kampanyasına önem vereceğiz. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını göreve davet ediyorum.”

Daha sonra toplantıda, Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Kandil, Türkiye Okuyor kampanyası ile ilgili yapılan ve yapılması gereken konular hakkında bilgi verdi.

Kampanya İl Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Binbaşı Harun Bakkal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kocabıçak, Bilecik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlayan Açıkgöz, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Gülbayrak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Doğan, BİSİAD Genel Sekreteri Şadan Canaz, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fuat Güler, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı adına Mustafa Ünal, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halis Nalbant ve Uluçınar Derneği Başkanı Arfettin Palacıoğlu.

Haber11.net
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 11:03:40
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 11:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?