8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Bilecik'te köylülere koyun yardımı

İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Tarım İl Müdürlüğü, köylerde belirlenen yardıma muhtaç ailelere koyun yardımında bulundu. 

İlyasca Köyü'nde düzenlenen törenle, yoksul aileleri koyunculuğa teşvik projesi kapsamında 6 ihtiyaç sahibi vatandaşa koyunları teslim edildi. Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop ve diğer daire müdürlerinin katılımıyla düzenlenen törende, projeden yararlanacak her aileye 15 anaç koyun ve 1 damızlık koç verildi. Proje çerçevesinde 6 köylüye kıvırcık melezi koyunlar verilirken, 2 vatandaş krediyi geri ödeyemeyeceklerini söyleyerek koyunları almaktan vazgeçti. Vali Yardımcısı Tortop, "Projeden yararlanacak her aileye 15 anaç koyun ile damızlık 1 adet koç verildi. Her aileye ödenecek kredi miktarı 3 bin 750 YTL'dir. Projenin toplam maliyeti ise 29 bin 800 YTL'dir. Proje geri ödemeli olup, faizsiz ilk iki yıl ödemesiz 5 yıl vadelidir. Kredi 2010, 2011 ve 2012 yıllarının Eylül aylarında üç taksitte ödenecektir. Projenin amacı, maddi imkansızlıklar içinde olup da bu işe başlayamayan fakir ve muhtaç ailelere yardım etmek ve Bilecik'te koyunculuğun gelişmesini sağlamaktır" dedi. 

4 yıl süreyle doğan dişi kuzuların satışına izin verilmeyeceğini ifade eden Tortop, proje kapsamında 5 köyden 6 vatandaşa kıvırcık melezi koyun verildiğini anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?