7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bilecik'te mobese sistemi kuruluyor

Bilecik'te "mobese" sistemi kurulması için çalışmalara başlandı.
 
Şehrin belli yerlerine hareketli ve sabit kamaralar yerleştirilerek Bilecik kontrol altına alınacak. Bu sayede polisin görevini daha etkili bir şekilde yerine getirebilmesi sağlanacak. Sistemin, suç miktarını düşürüp emniyet teşkilatına destek vermek amacıyla kurulması planlanıyor. 

Bu konudaki bilgilendirme toplantısı Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda yapıldı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Kameralar 29 farklı noktaya yerleştirilecek. Suç sayısı düşecek, teknolojiden faydalanmamız lazım. Bu sistem sayesinde kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, muhtarlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve suç sayısının düşürülmesi hedeflenmektedir. Geçtiğimiz yıl asayiş olaylarında yüzde 20 azalma görüldü. Suçlarla etkin mücadele için teknolojiden faydalanmamız gerekir, bu sayede huzur ve güven daha da artacaktır. Bu proje için inanmış kadro, maddi kaynak ve en önemlisi idari destek gerekmektedir. 2008 yılı içersinde Bilecik'te mobese sistemi 29 farklı noktaya yerleştirilecek. Bu sayede polisimiz trafik, güvenlik, kaçakçılık, terör gibi konularda daha etkin çalışma içinde olacak" dedi. 

Vali Musa Çolak ise, "Mobese sistemi sayesinde polis, halk ilişkileri daha iyi hale gelecek. Suç ve suçluları takip etmek, suçun oluşmasından önce tedbir almak, suç profilleri hakkında bilgi sahibi olmak ve vatandaşın huzurunu sağlamak birinci vazifemizdir. Bu proje hayata geçirildiğinde polisimizin başarısı artarak polis- halk ilişkileri daha iyi seviyede olacak. Bu proje için herkesin taşın altına elini koyması gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 13:25:49
Güncelleme :8 Aralık 2007 Cumartesi 14:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamil ÖZTÜRK IP: 81.213.144.xxx Tarih : 27.12.2007 10:47:48

İlimize, insanların mutluluğu için yapılan her yatırıma ve güzel olaylara alkışlarımla karşılık veriyorum.Bence güzel bir olay şehrin 3 bilemediniz 4 yerine konulsa bile bence yeterli.Kolay gelsin dileklerimle başarılar diliyorum.