7
Mayıs
2024
Salı
BİLECİK

Bozüyük'te gıda yardımları sürüyor

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiği projeyle 1500 aileye gıda yardımında bulunulacak.

Gıda dağıtımı ilk olarak Ramazan ayında 500 aileyle başlarken, dağıtım ilçenin çeşitli noktalarında sürüyor. İlçemizde yardıma muhtaç, aç ve açıkta insan bırakmamak amacıyla projeye kalkıştıklarını belirten yetkililer, “Başarıyla uyguladığımız sosyal yardım projelerimizle hiç kimseyi rencide etmeden, hiç kimseyi afişe etmeden yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Yardımlaşmanın Türk örf, adet ve geleneklerinde yeri olduğu gibi, Peygamber Efendimizin belirttiği ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ sözünü görmezden gelmek mümkün değil. İlçemiz halkının yokluk içinde değil, aksine huzur ve refah içinde yaşaması için çabalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Bozüyük Belediyesi tarafından Halk Ekmek Fırını’ndan her gün ücretsiz olarak 700 ekmek dağıtılıyor. Diyaliz hastaları her gün tedavi olmaları için Zabıta Müdürlüğü tarafından evlerinden alınarak hastaneye götürülüp, tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor. Büyük sağlık kuruluşlarında kanser tedavisi ya da ameliyat olacak hastalarında Bursa, Ankara gibi büyük şehirlere ulaşımları sağlanıyor. Evde yakacağı olmayanlara kömür yardımı yapılarak hem evleri hem gönülleri ısıtılıyor.

Bozüyük Belediyesi ayrıca fakir öğrencilere okul kıyafeti, okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıyor. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan vatandaşların isimleri 153 numaralı ücretsiz telefon hattından Belediye Pembe Masa birimine hafta sonu dahil her gece 24:00’a kadar ulaştırılabiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 21:58:07
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 22:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?