8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLECİK

Bozüyük'te modern trafik ağı

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi, ilçedeki trafik lambalarını modern trafik ağı teknolojisine uygun olarak yeniledi. 

Bozüyük Belediyesi, ilçe içindeki eski trafik lambalarını kullanımdan kaldırarak yerine modern trafik lambalarını monte etti. Eskişehir istikametinden başlayarak ilçenin Bursa yönündeki çıkışına kadar tüm trafik lambaları yenilendi. Eski trafik lambalarından farklı olarak “geç, dur” şeklinde yazılı mesajlar da içeren trafik lambaları, araç ve yaya trafiğinde vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesiyle dikkat çeken Bozüyük Belediyesi, VMS (Variable Message Sign-Değişken Mesaj İşareti) sistemini de faaliyete geçirdi.
Büyük şehirlerde görmeye alışık olduğumuz, Eskişehir girişinde fabrikalar önüne ve İstanbul istikametine 2 adet yerleştirilen VMS panosu ile sürücülere verilmek istenen bilgiler mesaj halinde sunuluyor. VMS aracılığıyla sürücülerin trafik kazaları, yoğunluk, hava ve yol durumu gibi değişimlerden haberdar edilmesi ve buna bağlı olarak alternatif güzergahlara yönlendirilmesi amaçlanıyor. Panodaki bilgiler anında güncelleştirilebileceği gibi Trafik Kontrol Merkezi’nden dolaylı olarak da değiştirilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?