5
Mayıs
2024
Pazar
BİLECİK

Bozüyük'te öfke seli

BOZÜYÜK'TE AÇILIM PROTESTOSU

Teslim olan teröristlerin örgüt yandaşları tarafından törenle karşılanmasına bir tepki de Bilecik'in Bozüyük ilçesinden geldi.

Bozüyük Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda protesto eylemi düzenlendi. "Yehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılan eylemde konuşan Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Pehlivan, "Habur sınır kapısından elini kolunu sallayarak, hükümetin gözetiminde vatan toprağına giren bölücü terör örgütü PKK unsurlarını ve sonrasında yaşanan karşılama törenlerini Türk milleti endişe içerisinde takip etmiştir. Bu gelişmeler herkesin gözleri önünde gerçekleşmektedir. Akıl ve vicdan sahibi olan her Türk vatandaşı bu durumu büyük bir taviz olarak görmekte ve hükümetin acizliğini işaret etmektedir" dedi.

Pehlivan, teröre taviz verildiğini iddia ederek, "İçeriden ve dışarıdan kaynaklanan herhangi bir oyunun, tezgahın ve senaryonun figüranı olmayı reddeden, her türlü emperyalizmin karşısında iman dolu göğsü ile kale gibi duran ülkücü gençlik, bu hadisenin ardından milli hassasiyetlerine ve demokratik haklarına sahip çıkarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü konusundaki azim ve kararını bir kez daha sergilemektedir. Bu açıklama ile mevcut iktidarın uyguladığı politikaları, gelinen noktayı, yaşanan süreci, "açılım" adı altında ABD'nin ve AB'nin taleplerinin yerine getirilmesini şiddetle kınıyoruz. AKP hükümeti tek başına iktidarda olmasına rağmen, millet iradesini hiçe saymakta ve milli birliği, milli kimliği, milli hassasiyetleri zedelemektedir. Demokrasinin, hak ve özgürlüklerin yanında olmak, insan haklarına ve adalete sahip çıkmak her vatandaşın görevidir. Ancak hiç kimsenin bu kavramlar üzerinden, milletin bütünlüğüne saldırma hakkı yoktur. Bu uygulamaları, "açılım" adı altında yaşanan süreci kabul etmiyoruz, dayatmalara boyun eğmiyoruz, baskılar bizi yıldıramayacak. Eli kanlı katillerin, vatan toprağında serbest dolaşması, hukukun zaafa düşmesi demektir. Buradan, adaletin temsilcisi olan, bağımsız Türk yargısını göreve davet ediyoruz. Aziz milletimize "psikolojik operasyonlar" yapılarak, geri adım attırılmak isteniyor. Buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Güneydoğu şehidi Fikret Son'un babası Ahmet Son ile güneydoğu gazisi Nail Demir Ay da eyleme destek verdi. Daha sonra eyleme katılan gençler şehit babası Son'un elini öptü.

BOZÜYÜK'TE AÇILIM PROTESTOSU
BOZÜYÜK'TE AÇILIM PROTESTOSU
BOZÜYÜK'TE AÇILIM PROTESTOSU
BOZÜYÜK'TE AÇILIM PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 20:10:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 09:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?